Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Διαβάσαμε (Ιαματικές Πηγές: Η αβάσταχτη αδιαφορία ή ανικανότητα πολιτικών και μη αρμοδίων)


Το όλο ζήτημα των ιαματικών πηγών και ο χειρισμός του διαχρονικά από τις πολιτικές ηγεσίες των τελευταίων ετών είναι από αυτά που αφήνουν άναυδο κάθε καλόπιστο παρατηρητή. Το μέγεθος της αδιαφορίας...
 
...της ολιγωρίας και της ανευθυνότητας των εκάστοτε αρμόδιων του τομέα για την υπόθεση “ιαματικές πηγές και θερμαλισμός” είναι πραγματικά απίστευτο!
Όπως απίστευτο είναι και το γεγονός που αποκαλύψαμε προ τριών μηνών ακριβώς - εδώ - ότι καμία ιαματική πηγή στην Ελλάδα, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν λειτουργεί νόμιμα!!!
Η φοβερή αυτή επίδειξη ελληνικού κρατικού σουρεαλισμού και πολιτικής ανικανότητας ή αδιαφορίας, μεγιστοποιείται από την μελέτη του ΕΚΚΕ και για την ακρίβεια από την ομάδα Περιβάλλοντος του Ινστιτούτου Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΙΑΑΚ/ΕΚΚΕ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΚΙΠΕ).
Πολύ κατατοπιστικό όσο και αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του Γ. Παπαδόπουλου στο “Κέρδος”, εδώ το οποίο αποτυπώνει πλήρως την σημερινή κατάσταση αλλά και τις εντυπωσιακές προοπτικές.
Με μία διαφορά. Το σχετικό νομοσχέδιο έχει εξαγγελθεί τουλάχιστον δύο φορές επί θητείας Π. Γερουλάνου. Μία από την Α. Γκερέκου και μία από τον υφυπουργό Νικητιάδη.
Προφανώς θα το φέρει προς ψήφιση ο... επόμενος, καθώς, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του δρ. Αγγελίδη, θα είναι, ήδη, παρωχημένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου