Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Υφυπουργό... "μονιμά", εισηγείται ο Άρης για τον Τουρισμό

Ενδιαφέρουσα η πρόταση του Άρη ( του Σπηλιωτόπουλου, βεβαίως, βεβαίως) για μόνιμους υφυπουργούς σε Παιδεία και Τουρισμό. Πρόσωπα κοινής πολιτικής και κομματικής αποδοχής που...

...θα επιλέγονται εκ των προτέρων και θα παραμένουν στη θέση τους, ανεξαρτήτως κυβερνώντος κόμματος, σχήματος ή άλλης μεταβολής.
Αν ξενίζει κάτι σε αυτήν την πρόταση είναι αυτό το “υφυπουργός”. Οι φορείς της αγοράς που έχουν προτείνει και εισηγηθεί κάτι ανάλογο, δεν έχουν μιλήσει για υπουργό ή υφυπουργό, αλλά για γενικό γραμματέα.
Η Ν.Δ. δε, δια στόματος Α. Σαμαρά, έχει δεσμευτεί για υπουργείο Τουρισμού παρά τω πρωθυπουργώ.
Και επειδή ο Άρης είναι ον πολιτικό μέχρι το μεδούλι του, έχει σημασία η επιλογή του “υφυπουργός”. 
Κατ΄αρχάς, δεν είπε “υπουργός”, γιατί νέος πολιτικός είναι, να μεριμνήσει και για πιθανές θέσεις εργασίας στο μέλλον.  Να μην δεσμεύουμε θέσεις υπουργών σε μακροχρόνιες “διακομματικές” θητείες...
Και όχι “γενικός γραμματέας”, γιατί αν είναι να μπορεί να κάνει και κάποιο έργο ο “διακομματικός”, χρειάζεται περισσότερο πολιτικό “βάρος” από τη συγκεκριμένη θέση.
Εμείς θα την προχωρούσαμε ακόμα παραπέρα την πρόταση. Να επιλέγεται ο “μόνιμος”, τρεις μήνες πριν αναλάβει και να “στρώνεται” ευθύς αμέσως στο έργο της ενημέρωσης και της “εκπαίδευσης”.
Μαζί με τον απερχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου