Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Οι κινητοποιήσεις "φεύγουν", η ζημιά στον Τουρισμό μένει


Πόσοι μας γύρισαν
την πλάτη;
Οι κινητοποιήσεις σταματούν, η... “κίτρινη λαίλαπα” γίνεται ξανά “κίτρινη ροή”, οι πολιτικές δυνάμεις ανασυντάσσονται, η πολιτική κρίση εκτονώνεται αλλά...

...ο τουρισμός απομένει πίσω να μετράει τις πληγές του, να προσπαθεί να εκτιμήσει το μέγεθος και την έκταση της ζημιάς που αναμφίβολα έχει προκληθεί, να πασχίζει να αποκαταστήσει εικόνα και ενυπώσεις σε χιλιάδες τουρίστες που έμειναν - και το χειρότερο έφυγαν - απογοητευμένοι έως εξοργισμένοι.
Και που δυστυχώς, ο ελληνικός Τουρισμός, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται το πεδίο άσκησης πολιτικών, συνδικαλιστών και λοιπών άλλων εγχώριων “φαντάρων”, για να παραφράσουμε και το γνωστό άσμα.
Οι περισσότεροι τουριστικοί παράγοντες αποτιμούν την ζημιά που έχει προκληθεί σε δύο φάσεις. Την άμεση και βραχυπρόθεσμη, στην αγορά τελευταίας στιγμής. Την μακροπρόθεσμη που θα φανεί πια στις κρατήσεις για την επόμενη περίοδο από το φθινόπωρο και μετά.
Κουράγιο να έχουμε να μετράμε απώλειες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου