Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Και φυσικά, δεν εκδόθηκε ακόμα η Εγκύκλιος για τον ΦΠΑ!


Με τέσσερις (με τη σημερινή) εργάσιμες μέρες να απομένουν για την έναρξη εφαρμογής των νέων συντελεστών ΦΠΑ, ουδείς γνωρίζει ακόμα τις λεπτομέρειες και τις ακριβείς ρυθμίσεις. Η σχετική Εγκύκλιος που όπως ανακοίνωσαν χθες το πρωί, εν χορώ, οι κύριοι του ΥΠΟΙΚ, θα έβγαινε “εντός της ημέρας"...

...ακόμα... “αγνοείται” και αναμένεται, ενώ από την Τρίτη, ήδη, υπήρχαν πληροφορίες ότι η εγκύκλιος θα έβγαινε αστις αρχές της ερχόμενη εβδομάδας!
Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες, - για να μην πούμε εκατοντάδες - χιλιάδες επιχειρήσεις, σε όλη την Ελλάδα θα τρέχουν και δεν θα φθάνουν προκειμένου να προγραμματίσουν ταμειακές, υπολογιστές και ό,τι άλλο χρησιμοποιούν για την έκδοση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Για το αν θα τα... χρησιμοποιούν και πολύ, θα δούμε. 
Με αφορμή και το τελευταίο, σε μία σειρά πολλών άλλων τον τελευταίο χρόνο, αυτό περιστατικό κυβερνητικής αναξιοπιστίας και κρατικής αφερεγγυότητας, προτείνουμε όλη η υπόθεση χειρισμού του ΦΠΑ από τα οικονομικά επιτελεία των δύο τελευταίων ετών να καταγραφεί και να διαμορφωθεί σε σύγγραμμα που θα διδάσκεται στις σχολές Δημόσιας Διοίκησης και στα... “φροντιστήρια” των κομμάτων, ως το “έπος ιλαροτραγωδίας του ΦΠΑ 2009-2012”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου