Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Διαβάσαμε (Ο... αντι-αναπτυξιακός νόμος)


Την αποτυχία του Αναπτυξιακού νόμου, τόσο σε επίπεδο πρακτικό, αφού δεν έχει προκαλέσει κανένα ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις, αλλά και σε επίπεδο πολιτικής αφού δεν έλαβε υπόψη του τις...

...ανάγκες της αγοράς και της επιχειρηματικής πραγματικότητας στον Τουρισμό, θίγει σε συνέντευξή του στον Γ. Παπαδόπουλο στο “Κέρδος” ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Ρέτσος.
«Νομίζω», υπογραμμίζει ο κ.Ρέτσος, «ότι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στη χώρα μας και με τη χρηματοπιστωτική κατασταση όπως είναι και έτσι όπως θα είναι το επόμενο διάστημα, ο οποιοσδήποτες νέος επενδυτικός νόμος πρέπει να διαμορφωθεί πολύ προσεκτικά, αφού λάβει υπόψη του τα σημερινά δεδομένα και όπως θα διαμορφωθούν στο άμεσο μέλλον, αφού λάβει υπόψη τις ανάγκες της αγοράς και να προσανατολισθεί σε τελείως διαφορετικού είδους κίνητρα που θα έχουν να κάνουν κατά βάση με φοροαπαλλαγές. Παράλληλα πρέπει να λάβει υπόψη του τις διαφορετικές ανάγκες και της κάθε περιοχής και της κάθε επιχείρησης”. 
Αντιγράφουμε (γιατί η συγκεκριμένη σελίδα είναι “κλειδωμένη” στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας): “Έτσι όπως ισχύει ο αναπτυξιακός νόμος στην ουσία έχει δημιουργήσει τουριστικές επιχειρήσεις δυο ταχυτήτων, αφού επιτρέπει σε ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών 4 και 5 αστέρων να εκσυγχρονιστούν και από την άλλη μεριά καταδικάζει ξενοδοχεία χαμηλότερων κατηγοριών, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για τέτοιου είδους αναβαθμίσεις, ουσιαστικά στην ανυποληψία. Το γεγονός ότι δεν έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον από μόνο του δείχνει την αποτυχία του αναπτυξιακού νόμου. Είμαστε σε αναμονή για τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου