Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

"Ουάου": Μέχρι και υπουργικό συμβούλιο στην... Ιερουσαλήμ!


Κοινά πακέτα, συνεργασία στις επενδύσεις και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα προβλέπει το πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού που υπέγραψαν ο Π. Γερουλάνος και ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού Σταζ Μισέζνικοφ. Ωστόσο...

...αυτό που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση είναι η αναφορά ότι τον Μάιο, θα πραγματοποιηθεί Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο Ελλάδος – Ισραήλ με επικεφαλής τους Πρωθυπουργούς των δυο χωρών στην... Ιερουσαλήμ, όπου και θα συνεδριάσει εκ νέου η κοινή επιτροπή για τον Τουρισμό! Τέτοιες πολιτικές και στρατηγικές “αγάπες” πια! 
Αυτό, δηλαδή, σημαίνει κάθοδο προς το Ισραήλ, προφανώς ικανού αριθμού υπουργών και κυβερνητικών στελεχών για την κοινή συνεδρίαση. Και να υποθέσει κανείς ότι θα γίνουν και κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό ΓΑΠ για τις σχέσεις των δύο χωρών; Για ορισμένες επενδυτικές κινήσεις, ίσως;
Ως προς τα “συμβατικά” τουριστικά θέματα, αποφασίστηκε η δημιουργία κοινών ταξιδιωτικών πακέτων ανάμεσα σε επαγγελματίες των δυο χωρών που θα απευθύνονται σε αναδυόμενες αγορές όπως “Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία”, όπως διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση (ερώτηση δική μας: από πότε είναι οι ΗΠΑ... “αναδυόμενη” αγορά για την Ελλάδα; Μήπως να το ξανασκεφτείτε λίγο;).
Ως προς τις επενδύσεις, αποφασίστηκε στενή συνεργασία ώστε να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται και στις δυο χώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου