Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Εθνική Τράπεζα: Εξετάζει αξιοποίηση "τουριστικού χαρτοφυλακίου"

Στρατηγική στροφή στον τομέα της αξιοποίησης και ανάπτυξης τουριστικών ακινήτων φέρεται να εξετάζει και να σχεδιάζει η διοίκηση του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας...

...ανώτατα στελέχη του Ομίλου παρατηρούν ότι στον τομέα Τουρισμού διαμορφώνονται οι πλέον θετικές, σε σύγκριση με τους άλλους τομείς της Οικονομίας, συνθήκες ανάπτυξης και ειδικά επί του πεδίου της αξιοποίησης εκτάσεων και εγκαταστάσεων για τουριστικές χρήσεις.
Σημαντικό ρόλο στις εκτιμήσεις αυτές διαδραματίζει φυσικά η εκδηλωθείσα πλέον πρόθεση της κυβέρνησης, υπό τις ευλογίες και της Τρόικας, να «ανοίξει», θεσμικά και ουσιαστικά, το κεφάλαιο «κατοικία», είτε ως «αυτόνομο» προϊόν ιδιωτικής πολεοδόμησης ή ως μέρος τουριστικών και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων καθώς και η δέσμευση για απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης τουριστικών επενδύσεων.
Πέραν αυτού, το τελευταίο εξάμηνο αναφέρεται ότι έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός και των πάσης φύσεως εκτάσεων που ενδέχεται να περάσουν στη δικαιοδοσία της Τράπεζας, λόγω οικονομικών δυσχερειών και αδυναμίας εκπλήρωσης υποχρεώσεων των ιδιοκτητών τους αλλά και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην ίδια μοίρα.
Εκ των πραγμάτων, δηλαδή, διαμορφώνεται ένα «χαρτοφυλάκιο» ακινήτων, ορισμένα εκ των οποίων θα μπορούσαν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να αξιοποιηθούν το προσεχές διάστημα από την ίδια την Τράπεζα.
Κατά ορισμένες πληροφορίες, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που από την 1η Απριλίου, ορίστηκε σύμβουλος της διοίκησης του Ομίλου στον τομέα του ξενοδοχειακού και τουριστικού χαρτοφυλακίου του, ο μέχρι τότε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Αστήρ Παλλάς», Πολυχρόνης Γριβέας με αρμοδιότητες τη «διαχείριση και αναζήτηση των στρατηγικών ανάπτυξης του ξενοδοχειακού και τουριστικού χαρτοφυλακίου του Ομίλου της ΕΤΕ, με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή του»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου