Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Minoan Group: Στο... "σκαμνί", ξανά, με συνοπτικές διαδικασίες


Το πως λειτουργούν ορισμένες “ομάδες”, “κυκλώματα” και διάφορες άλλες “δημοκρατικές δυνάμεις” στη χώρα μας, έναντι κοινών “εχθρών” ή υπέρ κοινών συμφερόντων είναι λίγο-πολύ γνωστό. Υπάρχουν, όμως...
 
ορισμένες περιπτώσεις που κυριολεκτικά “βγάζουν μάτι”. 
Έπεσε λοιπόν, "σύρμα", εν όψει μία δίκης που ήταν προγραμματισμένη για χθες αλλά τελικά δεν έγινε λόγω απεργίας των δικηγόρων των Χανίων και άρχισαν τα δημοσιογραφικο-πολιτικά "όργανα". 
Λίγα, αν όχι κανένα άλλο σε αυτό τον βαθμό, επενδυτικά σχέδια δέχονται τέτοιο “πόλεμο”, όπως αυτό της Minoan Group στη Σητεία, χρόνια ολόκληρα τώρα. Αν ο πόλεμος αυτός διεξάγεται, δικαίως ή αδίκως, αποδεικνύεται στην πορεία και από τις εξελίξεις. 
Αλλά πόσο δίκαιη και ορθή μπορεί να χαρακτηριστεί μία αντίδραση και μία κριτική, όταν αποδεδειγμένα αναφέρεται ή επικαλείται παραπλανητικά ή ανακριβή στοιχεία και που τέλος πάντων, ποτέ μα ποτέ δεν έχει ζητήσει εκ των προτέρων την άποψη της θιγόμενης πλευράς;
Στο “μπαράζ” δημοσιευμάτων και ερωτήσεων που, όλως τυχαίως, προέκυψαν σε διάστημα λίγων ωρών οι μεν από τα δε, απαντά η εταιρία, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων,τα εξής: 
“1) Η εταιρεία είναι Αγγλική εταιρεία εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά ΑΙΜ, που ανήκει στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, λειτουργεί υπό την επίβλεψή του και υπόκειται στους αυστηρούς κανόνες λειτουργίας του, που εγγυώνται διαφάνεια και νομιμότητα.
2) Η θυγατρική εταιρεία Loyalward Ltd. σχεδίασε τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση ξένων κεφαλαίων που προγραμματιζόταν στην Ελλάδα ύψους 1,2 δισ. Ευρώ. Οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο αυτό ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας για λόγους αναγόμενους στο χωροταξικό σχεδιασμό που ίσχυε κατά την περίοδο εκείνη (Φεβρουάριος 2007). Με άλλα λόγια, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά στην προτεινόμενη μορφή επένδυσης σε δεδομένη στιγμή και σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή της ΒΑ Κρήτης.
3)  Σε απόλυτη συμβατότητα με το νόμο, τις υφιστάμενες χωροταξικές κατευθύνσεις και υπό το φως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Εταιρεία μας έχει δεχθεί πλήθος προτάσεων, εγγράφων και μη, για τη μορφή που μπορεί να έχει η επένδυση, την οποία έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει. Καμία από τις προτάσεις αυτές δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ως εκ τούτου, δεν έχει υποβληθεί καμία αίτηση υπαγωγής συγκεκριμένου έργου στις διατάξεις του Ν. 3894/2010 για τις στρατηγικές επενδύσεις. Είναι απορίας άξιον πώς πληροφορούμαστε από τις εφημερίδες τη μορφή αλλά και το όνομα του νέου έργου!!!
Διευκρινίζουμε και πάλι: κάθε δημοσίευμα που αναφέρει ή υπονοεί ότι «προωθείται σχέδιο για το οποίο η ελληνική δικαιοσύνη έχει εκφραστεί αρνητικά» είναι αναληθές και δημοσιεύεται με μόνο στόχο να μας προξενήσει σημαντική ζημία. Κάθε δημοσίευμα που αναφέρει στοιχεία συγκεκριμένου έργου και συγκεκριμένης μελέτης δεν βασίζεται σε έγγραφα ή μελέτες δικές μας ή επιχειρηματικές αποφάσεις της εταιρείας μας. 
4) Τέλος, όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό ζήτημα της έκτασης της Μονής Τοπλού, τονίζουμε ότι η επιχειρηματική μας απόφαση για την υλοποίηση διεθνούς τουριστικής επενδύσεως στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή που ανήκε στη Μονή Τοπλού, βασίστηκε σε ιδιοκτησία με τίτλους κτήσεως μεταγεγραμμένους ήδη από το έτος 1927. Βασίζεται επίσης σε αμετάκλητες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, τις οποίες η εταιρεία μας σέβεται ως αξιόπιστες, ισχυρές και αδιαμφισβήτητες”.
Για την ιστορία και για όσους θέλουν να μελετήσουν κάνοντας μία ανακεφαλαίωση: Ενα πρώτο δημοσίευμα εδώ εδώ , ένα δεύτερο δημοσίευμα με απαντήσεις θιγόμενων προσώπων εδώ, η πλήρης επιστολή Χ. Παμπούκη, εδώ .
Είναι προφανές ότι μέχρι να γίνει η δίκη στην Κρήτη θα μας απασχολήσει ξανά η υπόθεση αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου