Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αίγυπτος: Επάνοδος με επιδοτήσεις charter και αυξημένα κονδύλια για διαφήμιση!


Όπως είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό επικαλούμενοι τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις της διεθνούς αγοράς, η Αίγυπτος αρχίζει πολύ σύντομα “μαζική επίθεση”  στις διεθνείς αγορές προκειμένου να...

...αποκαταστήσει την εικόνα της στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των τουριστών.
Όπως αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες στην Ευρώπη αλλά και τον νέο υπουργό Τουρισμού της χώρας Μουνίρ Νουρ, σε πρώτη φάση το επόμενο δίμηνο αποφασίστηκαν δύο μέτρα:
Πρώτον, προχωρούν στην επιδότηση πτήσεων (μπορούν να το κάνουν ευθέως) ευρωπαικών και ρωσσικών εταιριών πτήσεων charter προκειμένου να διατηρήσουν ένα σταθερό πρόγραμμα πτήσεων. Όποια αεροπορική εταιρία επιτύχει μία πληρότητα 65% στις πτήσεις για Αίγυπτο, θα επιδοτηθεί για τη διαφορά, μέχρι και το 94%!
Δεύτερον, θα αυξηθεί σημαντικά ο προυπολογισμός για τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις για την περίοδο 2011/2012. Για το 2011, μέχρι και τον Ιούνιο, είχαν προγραμματιστεί, προ της επανάστασης, περίπου 30 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων ποσό 7 εκατ. Ευρώ, δεν έχει διατεθεί ακόμα.
Επιπρόσθετα, τα κονδύλια που δεν δαπανήθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, θα διατεθούν προς ενίσχυση των διαφημιστικών ενεργειών τώρα και τον Μάιο.
Τέλος, η διαφημιστική εκστρατεία “Egypt- Where Everything began” θα εμπλουτισθεί με μηνύματα από την “ειρηνική επανάσταση”...
Μακροπρόθεσμα, η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων και αναβάθμισης των δημόσιων υποδομών.
Ειναι χαρακτηριστικό ότι για τα επόμενα 10 χρόνια προβλέπει κατασκευή ξενοδοχείων δυναμικότητας 220.000 δωματίων, ενώ ήδη, ξεκίνησε ένα άλλο πρόγραμμα αξιοποίησης δημόσιας γης η οποία πωλείται σε ξένα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα σε δελεαστικό κόστος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου