Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Φορέας Δημόσιας Περιουσίας: Σε "Advisory Board" η συμμετοχή Τρόικας- θεσμικό πλαίσιο "προίκας" στα ακίνητα και με "βούλα" του ΣτΕ!

Δομή, σύνθεση Διοίκησης και εξουσίες (ήταν ο ακριβής όρος που μας μεταφέρθηκε) του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας εξετάζονται αυτές τις ώρες μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης εν όψει του κλειδώματος του νέου Μνημονίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας...

...από τον πλήρη έλεγχο και τη διοίκηση του φορέα που ζητούσε επιτακτικά η Τρόικα και ιδίως η πλευρά της Ε.Ε., αυτή τη στιγμή έχει γίνει αποδεκτό στη διοίκηση να βρίσκονται Έλληνες αλλά πρόσωπα κοινής αποδοχής. 
Ζώνη Φαλήρου
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι επιλέγεται η λύση μίας συμβουλευτικής “Επενδυτικής Επιτροπής” - αυτό που διεθνώς αποκαλείται Advisory Board - πλήρως ελεγχόμενη από την τρόικα και στελεχωμένη από ξένους ειδικούς, η οποία και θα παρακολουθεί την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και τις σχετικές διαδικασίες.
Δεν έχει οριστικοποιηθεί και δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, αν θα υπάρχουν όρια στη δικαιοδοσία αυτής της Επιτροπής και που θα φθάνουν αυτά, ως προς τις δυνατότητες παρέμβασης στο έργο της διοίκησης του φορέα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο νομικό πλαίσιο σύστασης του Φορέα - το οποίο έχει ήδη αρχίσει να συντάσσεται στα βασικά του σημεία - θα ενταχθούν και το θεσμικό πλαίσιο “προικοδότησης” των ακινήτων τα οποία θα διαχειριστεί και θα προωθήσει προς αποκρατικοποίηση καθώς και όποιο άλλο νομοθέτημα αφορά στην εισαγωγή νέων προιόντων ή διαδικασιών προς αυτή την κατεύθυνση, όπως π.χ. η τουριστική κατοικία
Αφάντου
Πολύ σημαντική θεωρούμε επίσης την πληροφορία ότι όλο αυτό το θεσμικό και νομικό πλαίσιο που ετοιμάζεται, θα έχει την εκ των προτέρων έγκριση και συναίνεση του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Είναι ευνόητο ότι αν ισχύει αυτό, αφενός μεν πρόκειται ίσως για το σημαντικότερο και πλέον καθοριστικό σημείο στην όλη διαδικασία, αφετέρου δε καταμαρτυρεί την “ένταση” με την οποία επιβάλλεται η σύσταση αλλά και η... αποτελεσματικότητα αυτού του φορέα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου