Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

"Co-operative Travel": Μείον 15% οι κρατήσεις για Ελλάδα από Μ. Βρετανία αυτή την εβδομάδα

Μετρήσιμος και μάλιστα αρκετά σημαντικός είναι ο αρνητικός αντίκτυπος στις κρατήσεις προς Ελλάδα από τις εξελίξεις και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με ορισμένους τουριστικούς οργανισμούς της Βρετανίας, όπως…


…ο «The Co-operative travel».
Ο οποίος, όπως επισημαίνει το travelmole, αναφέρει ότι μεταξύ 130.000 κρατήσεων Βρετανών που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα και συγκρίθηκαν με την αντίστοιχη εβδομάδα πέρυσι, καταγράφεται μείωση 15% στις κρατήσεις για Ελλάδα, ενώ μέχρι και την περασμένη εβδομάδα οι κρατήσεις εξακολουθούσαν να έχουν αυξητική τάση.
Ειδικότερα, μέχρι τώρα και σε ό,τι αφορά στον ταξιδιωτικό οργανισμό, η Ελλάδα εμφάνιζε αύξηση κατά 3% στις κρατήσεις και έως και 7% στις δαπάνες.
Αντίθετα, την ίδια αυτή εβδομάδα, καταγράφεται αύξηση προς Ισπανία και Πορτογαλία κατά 15% και 20% αντίστοιχα, ενώ θεαματική αύξηση κατά 32% εμφανίζει στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής η Μάλτα.
Σύμφωνα με στελέχη του The Cooperative Travel», η Ελλάδα φαίνεται να χάνει πλέον και το ρεύμα που είχε λόγω των γεγονότων στις χώρες της Β. Αφρικής.
Επιπρόσθετα, επισημαίνουν ότι αυτήν την εβδομάδα καταγράφεται και πτώση της μέσης τιμής πακέτου για τη χώρα μας, από 600 λίρες στις 530.
Και αυτά, προφανώς, πριν τα χθεσινά γεγονότα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου