Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Γραφειοκρατία: Σύσκεψη για νέο κανονιστικό πλαίσιο


Το φλέγον ζήτημα του περιορισμού της γραφειοκρατίας συζητήθηκε εκτενώς χθες σε σύσκεψη μεταξύ πολιτικής ηγεσίας - η γ.γ. Τουρισμού Ν. Μπέη εν προκειμένω- υπηρεσιακών παραγόντων της Γραμματείας και του ΕΟΤ και φυσικά...

...τουριστικών φορέων.
Η όλη συνάνηση έγινε σε συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, όπου αν θυμάστε, ανακοίνωσε τολμηρές παρεμβάσεις στο θέμα των αδειοδοτήσεων των τουριστικών επιχειρήσεων και επενδύσεων, με δραστική μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και των άλλων διαδικασιών.
Βεβαίως, έκτοτε αλλά και προφανώς και πριν κάποιος εισηγηθεί αυτά που διάβασε ο πρωθυπουργός ΓΑΠ, δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική και διεξοδική προετοιμασία ή προεργασία επί του ζητήματος.
Υπό αυτό το πρίσμα, η χθεσινή συνάντηση ήταν μάλλον αποκαλυπτική για τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν και σίγουρα απογοητευτική από τις αγκυλώσεις, διαδικασιών και νοοτροπιών, που διαπιστώνονται.
Κατά τα άλλα, από την εξέλιξή της, η συνάντηση άφησε ρανίδες αισιοδοξίας ότι εντός του επομενου διμήνου θα υπάρχει έτοιμο συγκροτημένο σχέδιο για ένα νεό κανονιστικό πλαίσιο.
Οψόμεθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου