Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ξενοδοχεία Αθήνας: Δύο όψεις ενός νομίσματος


Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που λέγεται Αθήνα. Από την μία πλευρά, η αισιόδοξη και θετική όψη που αντιπροσωπεύει η οριστική απόφαση του ομίλου Yes Hotels να...

...ανοίξει και επισήμως την 1η Ιουλίου το πρώην Οlympic Palace που βρίσκεται στη γωνία των οδών Φιλελλήνων και Νικοδήμου, με τη νέα του επωνυμία New Hotel.
Το Νew Hotel έχει δυναμικότητα 79 δωμάτια και σουίτες. Σύμφωνα με στελέχη του Ομίλου, ο προϋπολογισμός για τη ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου 5 αστέρων έφθασε στο ποσό των 25 εκατ. ευρώ.
Η άλλη όψη είναι αυτή της ξενοδοχειακής Αθήνας που προσπαθεί να... απεμπλακεί ή αγωνίζεται να επιβιώσει, ειδικά όταν διαπιστώνει την συνεχιζόμενη πτώση τιμών και αξίας των ακινήτων της, πέραν της μείωσης που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια η κίνηση και το μέγεθος της αγοράς της.
Πολλά ξενοδοχεία στην Αθήνα πωλούνται, πια, με τιμές που μεταβάλλονται σχεδόν κάθε εβδομάδα ή 15θήμερο. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ξενοδοχείο του κέντρου, οκτώ ορόφων, 59 δωματίων, με parking, άδειες κ.λπ., όπως περιγράφεται εδώ .

1 σχόλιο: