Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ξενοδοχεία 2030: Σεξ, όνειρα και ξένες γλώσσες!


Εικονικό σεξ, συστήματα διαχείρισης ονείρων, εκμάθηση κατά τη διάρκεια του ύπνου, βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης θα είναι μόνον μερικές από τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν τα δωμάτια...

...των ξενοδοχείων του μέλλοντος, σύμφωνα με έρευνα της Travelodge. 

Η χαμηλού κόστους  ξενοδοχειακή αλυσίδα πραγματοποίησε την εξάμηνη έρευνα βασιζόμενη σε ιδέες για το πως μπορεί να είναι ένα τυπικό ξενοδοχειακό δωμάτιο το 2030 και κατέληξε σε μία απάντηση. 
Θα είναι αυτό που θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του πελάτη σε όλα τα επίπεδα, παραγωγικότητας, υγείας, διαθέσεων και συναισθημάτων. 
Όπως επισημαίνει ο ειδικός μελλοντολόγος, Ίαν Πήρσον, στις ιδέες του οποίου βασίστηκε η έρευνα, το 2030 όχι απλώς θα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέγει κανείς το όνειρο που θα δει στον ύπνο του μέσω ενός μενού υπολογιστή, κάτι ανάλογο με την ταινία Inception δηλαδή, αλλά θα μπορεί να το επικοινωνεί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του ή τους φίλους του σε μία κοινή εμπειρία. 
Το σύστημα αυτό θα προσφέρει παράλληλα τη δυνατότητα εκμάθησης, για παράδειγμα, μίας ξένης γλώσσας στη διάρκεια του ύπνου. 
Επιπρόσθετα ο Πήρσον, προβλέπει πως το 2030 θα είναι δυνατή η διάγνωση ορισμένων ασθενειών μέσω της παρακολούθησης του ύπνου ενός ατόμου. Η τεχνολογία θα μπορεί να παρεμβαίνει τότε και στα προβλήματα του ύπνου και στη μείωση του στρες δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε ο πελάτης να αισθάνεται ότι δεν είναι μακριά από το οικείο περιβάλλον του και θα μπορεί παράλληλα να μοιράζεται τις εμπειρίες του με την οικογένεια ή τους φίλους του οπουδήποτε κι αν βρίσκεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου