Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τα καμώματα της νύχτας τα βλέπει η μέρα και γελά (ή μήπως κλαίει;)

*
Δύσκολη η νύκτα, λένε οι πληροφορίες, με διαδοχικές μυστικοσυσκέψεις και ατελείωτα τηλεφωνήματα. Και άγχος σε πολλούς. Βλέπετε όταν κάνει κάποιος πλήρη ανατροπή (κωλοτούμπα το λέει ο λαός) και ενώ έχει πάρει μία κατεύθυνση...



...ξαφνικά παίρνει σχεδόν την αντίθετη, δεν εκτίθεται μόνο ο ίδιος. Εκτέθηκαν και πολλοί από αυτόν που πίστεψαν ότι θα συνεχίσει στην αρχική κατεύθυνση που είχε πάρει.
Και επειδή στην ελληνική πολιτική, επικρατεί η άποψη τελευταία ότι “όποιος προλάβει, τον... Θώκο είδε”, ήταν πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να τοποθετηθούν δημοσίων. Σε στενότερου κύκλου κοινό ή σε πανελλαδικό επίπεδο...
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ κάποιοι έσπευδαν να συγχαρούν ή απλά να υπενθυμίσουν την παρουσία τους στον Π. Γερουλάνο, επειδή σε αυτόν χρεώνεται η ιδέα της προσωρινής παραίτησης υπέρ κάποιου "μεταβατικού" πρωθυπουργού, το βράδυ, αρκετοί από τους ίδιους άρχισαν να τον δείχνουν με το δάκτυλο!
Οι δε άλλοι, εκείνοι των οποίων η άποψη για ανασχηματισμό επικράτησε, απέκτησαν και ένα προβάδισμα ισχύος έναντι του ΓΑΠ, εφόσον έκαναν τον ηγέτη να αλλάξει γνώμη.  Της συνθήκης αυτής εξαιρείται ο αδερφός του Νίκος, στον οποίο αντίστοιχα, χρεώνεται η ισχυρότερη πειθώ επί του πρωθυπουργού. 
Και τώρα; Και τώρα, περιμένουμε το νέο σχήμα - οι πληροφορίες και η ονοματολογία οργιάζουν  από το βράδυ - για να δούμε και τι πιθανότητες έχει για την ψήφο εμπιστοσύνης την Κυριακή.
Φυσικά, βασικό ζητούμενο είναι η ψήφος του Μεσοπρόθεσμου και όλα εκεί στοχεύουν.
Στη ροή της ημέρας θα επανερχόμαστε με ό,τι πληροφορίες έχουμε και για το δικό μας υπουργείο...

*A gathering of Friends, Estache Le Sueuer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου