Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Εμπορία Ρύπων (ETS): Η Κίνα "απειλεί" την Ευρώπη για τις αεροπορικές εταιρίες


Με εμπορικό “πόλεμο” απειλείται η παγκόσμια βιομηχανία αερομεταφορών, εξαιτίας των σχεδίων της ΕΕ να περιλάβει στο σύστημα εμπορίας ρύπων ETS τις διεθνείς αεροπορικές εταιρίες, με την Κίνα να ξεκαθαρίζει πως...

...σε πιθανή επιμονή για την ένταξή της στο σχήμα θα απαντήσει με αντίποινα!
Στη διάρκεια συνάντησης των μελών του Διεθνούς Συνδέσμου Αερομεταφορέων (ΙΑΤΑ) στη Σιγκαπούρη, το Πεκίνο εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την έλλειψη διάθεσης εκ μέρους της ΕΕ να υποχωρήσει και προειδοποίησε πως η ένταξη των αεροπορικών εταιριών της χώρας στο ETS θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των φόρων για τους ευρωπαϊκούς ομίλους ή ακόμα και στη διακοπή συγκεκριμένων δρομολογίων. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΑ, Γουίλι Γουόλς, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Κίνα να προχωρήσει ακόμα παραπέρα θέτοντας σε κίνδυνο τις, εκεί, κατασκευαστικές μονάδες της Αirbus. 
Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την ΕΕ να καθυστερήσει τις διαδικασίες για την ένταξη όλων των διεθνών αεροπορικών εταιριών στο σύστημα εμπορίας ρύπων, περιορίζοντας το σχήμα στις πτήσεις εντός της Ευρώπης, και να προχωρήσει σε συμβιβασμό προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις όχι μόνον από την Κίνα αλλά και από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου