Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Στον Τουρισμό οι θετικότερες προοπτικές απασχόλησης


Τη θετικότερη μεταβολή μεταξύ όλων των υπό εξέταση εργοδοτικών τομέων, εμφανίζουν οι προοπτικές απασχόλησης στον Τουρισμό, όπως τουλάχιστον...

...καταγράφει η σχετική έρευνα της Manpower. 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 12% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση στον αριθμό των ατόμων που απασχολούν, το 17% μείωση, ενώ το 69% δεν προβλέπει καμία μεταβολή στον αριθμό των απασχολούμενων ατόμων.
Στον τομέα του Τουρισμού, οι Προοπτικές Απασχόλησης βελτιώνονται κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Ωστόσο, μειώνονται κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Κάτι που, όπως διαπιστώνουμε, δεν εξηγείται εύκολα, καθώς πέρυσι η χρονιά ήταν πολύ χειρότερη, τόσο ως προς την εξέλιξη όσο και ως προς την προοπτική από τη φετινή. Μία εξήγηση ίσως να είναι ότι το Πάσχα πέρυσι ήταν τον Μάρτιο και ενδεχομένως να κατεγράφη τότε μεγαλύτερη ζήτηση απασχόλησης.
Τις προοπτικές απασχόλησης στον Τουρισμό, ευνοούν βεβαίως και τα προγράμματα  επιδότησης εργασίας και πρόσληψης ανέργων. 
Ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης διαμορφώνεται στο -5%, εμφανίζοντας μια μικρή βελτίωση -κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες- σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ παραμένει αμετάβλητος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου