Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Έντονες αντιδράσεις εργαζομένων για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της ΕΤΑ

Την έντονη αντίθεσή τους εκφράζουν ομόφωνα εργαζόμενοι της ΕΤΑ στο εξαγγελθέν κλείσιμο της εταιρίας και τα υπόλοιπα σχετικά σχέδια της κυβέρνησης και του αντιπροέδρου της Θ. Πάγκαλου, ιδιαίτερα. Όπως μας…


…ενημερώνουν, ύστερα από τις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Πρωτοβάθμια Σωματεία της ΕΤΑ ΑΕ, εκδόθηκε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι ΕΤΑ:

- "Ουδέποτε επιχορηγήθηκε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά και ουδέποτε τον επιβάρυνε,
- Δεν έχει δανειστεί ποτέ και δεν χρωστάει πουθενά,
- Από τους φόρους και μόνο που καταβάλλει, ωφελείται το Ελληνικό Δημόσιο,
- Είναι ο μόνος φορέας που αξιοποιεί συστηματικά τη δημόσια τουριστική περιουσία, τη στιγμή που ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας,
- Διαχειρίζεται, αξιοποιεί και αναπτύσσει βασικές τουριστικές υποδομές (Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Σπήλαια Δυρού, Μουσείο Αχίλλειο, κλπ), προς όφελος του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας,
- Βελτιώνει την εικόνα των ελληνικών προορισμών, προστατεύει την πολιτιστική κληρονομιά και συνεισφέρει στη γενικότερη ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.
- Κατοχυρώνει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της, προσφέροντας εξυπηρετήσεις αναψυχής σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες".
Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν επίσης ότι «αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα η συνέχιση της λειτουργίας της και η αναβάθμιση του ρόλου της» και δηλώνουν ότι "θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι συναρμόδιοι φορείς να κατανοήσουν τις πραγματικές δυνατότητες και το ρόλο της εταιρείας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου