Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Γενική Γραμματεία Τουρισμού: Προς κατάργηση Τμημάτων και... "άλλες διατάξεις"


Μια περίεργη “ησυχία” είχαμε αντιληφθεί το τελευταίο διάστημα από Γενική Γραμματεία Τουρισμού μεριά, αλλά επειδή μας έμοιαζε λίγο με την “ηρεμία πριν από τη θύελλα”, το ψάξαμε λίγο. Και όντως, θύελλα μπορεί να μην έρχεται, αλλά...

...ένας αναβρασμός υπάρχει. Αρχής γενομένης από τις καθυστερημένες τοποθετήσεις Τμηματαρχών, διαδικασία που ειχε παγώσει το τελευταίο διάστημα και που φαίνεται ότι ανακινείται, με κατευθύνσεις της νέας γ.γ. Ντ. Μπέη.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι προς της ανάληψης καθηκότνων από την κα Μπέη, η Διοίκηση είχε αποφασίσει να καταργήσει πέντε από τα 29 τμήματα των Διευθύνσεων της Γραμματείας, με αποτέλεσμα, τώρα που άρχισαν να γίνονται γνωστές οι εν λόγω προθέσεις, να έχει προκληθεί ένας σχετικός προβληματισμός.
Κυρίως επειδή, επισήμως, δεν έχει προκύψει κάποια θεσμική ή άλλη διαδικασία που να αιτιολογεί και να τεκμηριώνει το γιατί πρέπει να καταργηθούν Τμήματα και γιατί τα πέντε συγκεκριμένα.
Και το τι ακριβώς θα σημαίνει αυτό γενικότερα ως προς τη δομή της Γραμματείας Τουρισμού στο μέλλον, διότι όλη αυτή η μεθόδευση δίνει λαβή και για άλλα σενάρια που εξετάστηκαν πέρυσι στο πλαίσιο μίας συνολικής “αναδιοργάνωσης” των Γραμματειών του ΥΠΠΟΤ.
Οψόμεθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου