Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Άνευ προηγουμένου το ενδιαφέρον των ξένων Media για "θέα"... Πλατεία

Δεν το πάμε κάπου ιδιαίτερα, ούτε και θέλουμε να υπονοήσουμε κάτι - πόσω μάλλον τέτοιες παράξενες μέρες - αλλά οφείλουμε να το καταθέσουμε: μόλις τελειώσαμε έναν γύρο τηλεφώνων σε γνωστούς και φίλους (από αυτούς ξεκίνησε) και…
… επιβεβαιώσαμε ότι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τηλεοπτικά συνεργεία και εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ και διεθνών δικτύων για χώρους και θέσεις που έχουν πανοραμική άποψη προς την Πλατεία Συντάγματος, ξεπερνάει, από προχθές, κάθε προηγούμενο!
Δεν έχουν αφήσει ούτε ένα από τα ξενοδοχεία που «βλέπουν» Πλατεία, ακόμα και εκείνα που βρίσκονται λίγο πιο περιμετρικά, αλλά και τα άλλα κτίρια του τετραγώνου, που να μην έχουν ζητήσει να τους διαθέσουν χώρο για να στήσουν κάμερες και εξοπλισμό για δορυφορικές συνδέσεις.
Από τα συμφραζόμενα και από όσα συζητήθηκαν μεταξύ των πηγών μας και των ενδιαφερόμενων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το ενδιαφέρον των ξένων, φαίνεται να επικεντρώνεται στο σχέδιο περί «αποκλεισμού της Βουλής», για το οποίο υπάρχει και σχετική κινητοποίηση από τους "Αγανακτισμένους" και το οποίο, φαίνεται ότι το θεωρούν «πιασάρικο» (“catchy”) για να το πούμε και εμείς τηλεοπτικά.
Μακάρι να είναι, όντως, αυτό το «ερέθισμα» αυτής της ασυνήθιστης, επαναλαμβάνουμε, «έκρηξης» ενδιαφέροντος και να μην έχουμε άλλες «εκπλήξεις» (που θα είναι εκπλήξεις για εμάς, δηλαδή…) αύριο.
Κατά τα λοιπά, είναι ξεκάθαρο ότι θα μας δει πολύς κόσμος...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου