Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ρωσική αγορά: Αναφορές για υποχώρηση της ζήτησης για Ελλάδα

“‘Εχουμε ‘ανατροπή’ και στη Ρωσία”, μας ενημερώνουν τουριστικοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά και παρακολουθούν από κόντα, ακόμα και σε ημερήσια βάση, την εξέλιξη...

...της κίνησης από τη χώρα.
Με αφορμή την ανάρτησή μας τη Δευτέρα για το ενδιαφέρον των Ρώσων τον Μάιο, αλλά και μία παλαιότερη αναφορά μας περί ακύρωσης θέσεων πτήσεων, μας επισημαίνουν ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες, καταγράφεται κάμψη της ζήτησης για Ελλάδα, η οποία όσο περνούν οι μέρες καθίσταται και ολοένα εντονότερη.
Μία πρώτη εξήγηση που δίνεται και από τους ίδιους τους ρωσικούς tour operators είναι ότι οι εικόνες των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων που μεταδίδουν τα ρωσικά και τα διεθνή δίκτυα από την Αθήνα, αρχίζουν να επηρεάζουν σοβαρά τους Ρώσους που σκόπευαν ή σκέφτονταν να ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα για διακοπές.
Η ανάσχεση, αυτή, της ζήτησης, όπως μας μεταφέρουν, αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς θα ανατρέψει άρδην τις εκτιμήσεις που υπήρχαν για πολύ μεγάλους αριθμούς αφίξεων φέτος από τη ρωσική αγορά.
Ακόμα και αν αυτή τη στιγμή δίνονται πολύ δελεαστικές προσφορές από τα ξενοδοχεία σε αρκετούς προορισμούς της χώρας.
Αυτή είναι η μία πτυχή του θέματος. Η άλλη είναι σε σχέση με τις πτήσεις. Όπως είχαμε αναφέρει, τα αιτήματα ακύρωσης θέσεων πτήσεων που φθάνουν στην ΥΠΑ, αυξάνουν το τελευταίο 15θήμερο και φαίνεται ότι ο συνολικός αριθμός πτήσεων που υπήρχε βάσει αιτημάτων θέσεων, για το υπόλοιπο της περιόδου, θα είναι αρκετά μειωμένος τελικά.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων, οι ματαιώσεις πτήσεων αντικατοπτρίζουν αφενός μεν τη δέσμευση αεροπορικών θέσεων περισσότερων από αυτές που μπορούν να καλυφθούν τελικά, αφετέρου δε, ακριβώς την εν λόγω υποχώρηση της ζήτησης...
Αν είναι ετσι η κατάσταση, τότε κρίμα, γιατί όντως φέτος, η λειτουργία του μηχανισμού χορήγησης θεωρήσεων, πέραν κάποιων περιστασικών δυσκολιών, είχε αρχίσει να έχει μία πολύ καλή απόδοση.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα υπάρχει μία ικανοποιητική αύξηση Ρώσων τουριστών φέτος.
Οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου