Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Εντονες πολιτικές διεργασίες, με φόντο... "αγανακτισμένους" και ορίζοντα... "συναίνεσης"!


Με φόντο τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος, υπό την πίεση της γενικευμένης κατακραυγής αλλά και του κόσμου που συγκεντρώνεται, ξανά, αυτή τη στιγμή στο κέντρο, στα αρχηγικά επιτελεία των κομμάτων βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες διεργασίες.


Οι ζυμώσεις επικεντρώνονται στο σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης «εθνικής αποδοχής», ακόμα και με άλλον πρωθυπουργό – αλλά σίγουρα με άλλον υπουργό Οικονομικών και πολλά άλλα νέα πρόσωπα – με πρωταρχικό στόχο,  την επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου, αυστηρότερες δημοσιονομικές προσαρμογές και γενικότερο συντονισμό και ρύθμιση όλων των ανοικτών θεμάτων. 
Και αυτών που αφορούν στις κοινωνικές συνθήκες (φορολογία, μισθοί, συντάξεις) και αυτών που έχουν προκαλέσει ασφυξία στην αγορά και εξόντωση της επιχειρηματικότητας (ρευστότητα, γραφειοκρατία, επενδύσεις, απασχόληση).
Και κάπου, σε χρονικό βάθος αρκετών μηνών - και όχι τοσο σύντομα, όσο φαίνεται να υποστηρίζουν κάποιες πλευρές - κάποιοι βλέπουν και τις εκλογές.
Δύσκολες στιγμές, δραματικές στιγμές και παρακολουθούμε όλοι από κοντά να δούμε τι θα δούμε. Ίσως και από απόψε...
Και να δούμε αν θα επαληθευθεί πλήρως και ο ημέτερος george, ο οποίος από πέρυσι το φθινόπωρο (!) μας σπάει τα νεύρα και μας προειδοποιεί: "μην μπερδεύεστε! Αυτοί (σ.σ. εννοεί τα... ξένα κέντρα) μας σέρνουν σε σχήματα 'εθνικής συναίνεσης και αποδοχής' και ό,τι και να λέμε και να ακούμε, εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι..." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου