Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΕΟΤ: Υπό διερεύνηση νέα υπόθεση "ύποπτης" χορήγησης Σημάτων


Ηρεμία δεν βρίσκει αυτός ο Οργανισμός. Νέα υπόθεση με “ύποπτες” χορηγήσεις Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας σε ξενοδοχεία και καταλύματα, αυτήν τη φορά στη Λακωνία, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες...

...υπό διερεύνηση, από στελέχη του ΕΟΤ αλλά και από τις αρμόδιες τοπικές αρχές!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η νέα υπόθεση δείχνει, εκ πρώτης όψεως, αρκετά σοβαρή και αφορά τη χορήγηση Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας από το τοπικό Γραφείο της ΠΥΤ Πελοποννήσου του ΕΟΤ, με παράτυπες διαδικασίες.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η διερεύνηση ξεκίνησε από καταγγελίες που έγιναν σχετικά με τι διαδικασίες αυτές από ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος ερευνών που έγιναν και από κλιμάκιο που απεστάλη στην Σπάρτη ειδικά για αυτή τη διαδικασία και παρέδωσε τα πορίσματά του.
Αργότερα σήμερα ή εντός των επομένων ημερών θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες. 
Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ για την υπόθεση της χορήγησης σήματος σε ξενοδοχείο στις Σέρρες, την οποία είχαμε αποκαλύψει εδώ , σήμα το οποίο ανακλήθηκε ύστερα από εντολές της κεντρικής υπηρεσίας. 
Το νέο περιστατικό, μάλλον δικαιώνει εκείνους που επέμεναν και μας πίεζαν να ρωτήσουμε σε προηγούμενη ανάρτηση: “Μήπως θα έπρεπε να εξεταστούν λίγο πιο προσεκτικά οι περιπτώσεις χορήγησης Σημάτων Λειτουργίας σε ξενοδοχεία που αναμένουν ή ανέμεναν την τελική δόση επιδότησης από τον Αναπτυξιακό Νόμο;”.
Και ενώ ρωτάγαμε και εμείς, με τη σειρά μας “πρέπει;”, τώρα πια, μάλλον λέμε “πρέπει!”.
Προκύπτει πια, εύλογα, η απορία: Εδώ, έγιναν τόσοι Έλεγχοι και τόσες ΕΔΕ επί κάθε τομέα, υπηρεσίας και θέματος στον ΕΟΤ, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Γιατί να μην γίνει ακόμα ένας, επί των συγκεκριμένων διαδικασιών; 
Να κλείσει ο κύκλος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου