Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

WSJ: Μην τρελαινόμαστε, ένα καλό ρεπορτάζ είναι (και μάλιστα "έχασε" και το θέμα...)


Ομολογουμένως μας εκνευρίζει καμιά φορά ο τρόπος που σπεύδουμε υποκλινόμενοι ή εξανιστάμεθα, με ορισμένα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ της σειράς, απλώς επειδή γράφονται σε έντυπα «διεθνούς κύρους». Το ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τα...

...ακίνητα δημόσιας περιουσίας που θα προσφέρει προς «πώληση» η Ελλάδα και το οποίο τείνει σήμερα να λάβει διαστάσεις... «συγκλονιστικής αποκάλυψης», δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια πολύ καλή καταγραφή των περιουσιακών στοιχειών και συμμετοχών του ελληνικού Δημοσίου, όπως ακριβώς αυτά έχουν καταγραφεί και παρουσιαστεί από σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες.
Όποιος μπει στον κόπο να διαβάσει το δημοσίευμα, μάλιστα, θα διαπιστώσει ότι μόνον «διαφήμιση» για δυνητικούς επενδυτές δεν είναι, αφού πέραν των πολλών και σοβαρών προβλημάτων και αντικινήτρων που απαριθμεί, επικαλείται και απόψεις Ελλήνων που διαφωνούν με τις αποκρατικοποιήσεις!
Μέχρι και τη περίφημη δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού ΓΑΠ ότι όχι απλως δεν θα πουληθεί δημόσια περιουσία αλλά θα κάνει και νόμο για αυτό, θυμίζει
Είναι πασιφανής δε η απουσία οποιασδήποτε αναλυτικής αναφοράς στο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας και στο νέο θεσμικό πλαίσιο που περιλαμβάνει ο Εφαρμοστικός νόμος.  
Αυτό σημαίνει ή ότι το άρθρο γράφτηκε πριν από την Παρασκευή ή ότι δεν εκτιμήθηκε ορθά η πολύ σοβαρή διάσταση του νέου πλαισίου. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφέρεται σε μία νέο πλαίσιο "fast track" και επικαλείται δηλώσεις της προέδρου της ΕΤΑ Αυγής Μαρκοπούλου, η οποία αναφερόμενη στο fast track θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει σε κάποιες διαδικασίες, αλλά από την άλλη πλευρά "δεν μπορεί να αναιρέσει νόμους"!
Όλο το δημοσίευμα, εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου