Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Προορισμός Αλβανία: 1,2 εκατ. αφίξεις και αύξηση εσόδων

Βλέπετε πως καταρρίπτονται τα διάφορα “στερεότυπα”; Το Αλβανός τουρίστας έχει πάψει προ πολλού να είναι αστείο και το τουρισμός στην Αλβανία δεν έχει πια καμία σχέση με παλαιά κομμουνιστικά αστεία μεταξύ συντρόφων. Πάνω από 1,2 εκατομμύρια τουρίστες...

...επισκέφθηκαν την Αλβανία το πρώτο εξάμηνο του 2011, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό κατά την περίοδο αυτή αυξήθηκαν κατά 8,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Σύμφωνα με στοιχία που έδωσε η υφυπουργός Τουρισμού της Αλβανίας, Suzana Turku, η πλειονότητα των τουριστών προέρχονταν από την Ευρώπη, σε ένα ποσοστό 94% του συνόλου των τουριστικών αφίξεων, ενώ το 3% ήταν από την Αμερική, το 2% από την Ασία και το 1% από τις υπόλοιπες ηπείρους.
Οι περισσότεροι τουρίστες προέρχονταν από το Κόσσοβο σε ποσοστό 34%, ενώ ακολουθούν η ΠΓΔΜ με 16%, το Μαυροβούνιο με 10%, η Ελλάδα με 8%, η Ιταλία με 6% και η Γερμανία με 3%.
Η αλβανική κυβέρνηση προχωρεί με ταχείς ρυθμούς και την ανάπτυξη δημόσιων υποδομών, όπως οδικά δίκτυα, μαρίνες και αξιοποιήσεις εκτάσεων για την ανάπτυξη τουριστικών συγκροτημάτων.
Και οι ξένοι που πηγαινοέρχονται το τελευταίο διάστημα στην γείτονα χώρα, δεν είναι μόνον τουρίστες αλλά και επενδυτές και εκπρόσωποι εταιριών και επενδυτικών σχημάτων από τη Γερμανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες αγορές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου