Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου ΙΙ: Ο ΕΟΤ "κέρδισε" τον νέο ρόλο του...

Όσοι μας παρακολουθούν θα θυμούνται ότι από τα πρώτα σχέδια ακόμα των ρυθμίσεων για την τουριστική κατοικία οι ρυθμίσεις για τον ΕΟΤ και τη σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Και πολλοί και διάφοροι, επιχείρησαν κατά καιρους έκτοτε να αποτρέψουν αυτήν την αναβάθμιση, τρόπον τινά του Οργανισμού.
Είχαμε θίξει και αποκαλύψει αυτές τις προσπάθειες, εδώ  (και με το πιο... "επαναστατικό" εδώ ).
Στο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου, οι σχετικές ρυθμίσεις διατηρούνται ακέραιες (με μικρές τροποποιήσεις ίσως και ελαφρές "απώλειες) και ο νέος ρόλος του ΕΟΤ αναμένεται ότι θα αλλάξει λίγο και το κλίμα που επικρατεί εντός και πέριξ αυτού.
Η μεν Ειδική Υπηρεσία θα λειτουργεί ως υπηρεσία μιας στάσεως (one stop shop) για την έκδοση των αδειών και την παροχή των εγκρίσεων που είναι απαραίτητες για την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής ανεξαρτήτως μεγέθους, των κυρίων τουριστικών καταλυμάτων δυναμικότητας άνω των 300 κλινών, των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, των ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας κ.λπ..
Θα παραλαμβάνει τον φάκελο της κατά περίπτωση αιτούμενης αδειοδότησης, ελέγχει την πληρότητά του και τον διαβιβάζει στους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς, οι οποίοι υποχρεούνται να εξυπηρετούν την υπόθεση κατά προτεραιότητα.
Το Πολεοδομικό Γραφείο, που θα συσταθεί εντός της Ειδικής Υπηρεσίας, θα έχει ως αρμοδιότητα την έκδοση και αναθεώρηση οικοδομικών αδειών, τον έλεγχο μελετών για την έκδοσή τους, συναφούς χαρακτήρα πολεοδομικές αρμοδιότητες, καθώς και τον έλεγχο και την επιβολή προστίμων για την κατασκευή αυθαιρέτων κτισμάτων κατά την κείμενη νομοθεσία, για τις εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, ανεξαρτήτως μεγέθους, τα κύρια τουριστικά καταλύματα δυναμικότητας άνω των 300 κλινών και τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας κοκ.  
Η δομή, ο τρόπος οργάνωσης και η στελέχωση της Ειδικής Υπηρεσίας θα ορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και Πολιτισμού-Τουρισμού. 
Για την στελέχωση της Υπηρεσίας και του Γραφείου μπορεί να γίνεται μεταφορά οργανικών θέσεων από τον ΕΟΤ και με αποσπάσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου