Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τσιπούρες (καλλιέργειας) και Τουρισμός: μία σχέση δύσκολη


Τελικά είναι πολύ σημαντικό θέμα, με ιδιαιτερα σοβαρές πτυχές και προεκτάσεις και παράλειψή μας που δεν το είδαμε λίο πιο σοβαρά μέχρι τωρα, μολονότι είχαμε τις επισημάνσεις συνεργατών μας. Το Χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες...

...έχει προκαλέσει σοβαρότατους προβληματισμούς και έντονες αντιδράσεις, φορέων και επιχειρήσεων περιοχών για τις οποιες προβλέπονται νέες ή επεκτάσεις υφιστάμενων εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιεργειών.
Το θέμα “σηκώνει” πολύ δυνατά - και ορθά - η “Ελευθεροτυπία” και όπως θα διαπιστώσετε και εσείς από το ρεπορτάζ, η αντίδραση του υφυπουργού Νικητιάδη είναι υπέρ το δέον υποτονική και γενικόλογη.
Το πλέον ενδιαφέρον σε αυτό το θέμα, βεβαίως, είναι η άποψη και η θέση του ίδιου του Π. Γερουλάνου. Ο οποίος, πέραν των γνωστών προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων και δεσμών με τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών ( εδώ τα περιουσιακά ) και συνήθιζε να τοποθετείται κιόλας, σε συγκριση μάλιστα με τον τουρισμό, όπως θα θυμηθείτε εδώ .
Να μην ξεχνάμε κάποιες λεπτομέρειες. Έχουν τη σημασία τους...
Το πλήρες ρεπορτάζ της εφημερίδας, εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου