Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Κέρδη 1,55 εκατ. ευρώ ανακοινώνει για το 2010 η youtravel.com !

Ρεκόρ κερδών το 2010, μία χρονιά που κυριολεκτικά “γονάτισε” τη βρετανική τουριστική αγορά με τις πτωχεύσεις τουριστικών οργανισμών, την ύφεση και την τέφρα, αναφέρει ο...



... ταξιδιωτικός οργανισμός Youtravel Group, (ρεκόρ σε σχέση με τα δεδομένα του, φυσικά). 
Όπως επισημαίνουν στελέχη του youtravel.com, τα κέρδη του οικονομικού έτους του 2010 (μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2010) σχεδόν διπλασιάστηκαν φθάνοντας τα 1,55 εκατ. Ευρώ, ενώ την ίδια ώρα, οι περισσότεροι μεγάλοι tour operators με μετρούν απώλειες ή προχωρούν σε αναθεωρήσεις προβλέψεων για τα κέρδη τους, όπως έκανε μόλις προ ημερών ο Thomas Cook που ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του θα είναι 60 εκατ. λίρες χαμηλότερα των προβλέψεων.
Οπως τονίζουν στελεχη της youtravel.com εάν δεν συνέτρεχαν όλες αυτές οι αρνητικές συγκυρίες, τα κέρδη του ομίλου θα είχαν εκτοξευθεί ακόμα υψηλότερα.
Οσον αφορά την εξέλιξη της αγοράς φέτος, τονίζεται ότι οι κρατήσεις πραγματοποιούνται πολύ κονά στις ημερομηνίες αναχώρησης, δηλαδή η τάση “τελευταίας στιγμής” είναι κυρίαρχη αυτή τη στιγμή σε σχέση με άλλες χρονιές.
Για αυτόν τον λόγο χαρακτηρίζουν “κρίσιμες” τις επόμενες εβδομάδες για την κατάσταση της βρετανικής αγοράς.
Οι κρατησεις της youhotels.com, του σκέλους της youtravel.com που απευθύνεται στον Βρετανό καταναλωτή, κινούνται με αύξηση 20% για την Ισπανία, 15% για την Πορτογαλία και 9% για την Ελλάδα.
Ενα άλλο σημείο που έχει ενδιαφέρον είνα η διαπιστωση ότι η μετακίνηση του βάρους των κρατήσεων των Βρετανών από την Τουρκία και την Αίγυπτο σε άλλους προορισμούς, αύξησε κατά περίπου 12% τον μέσο όρο αξίας τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου