Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Εις... νομοσχέδιο ένα ενώνονται οι νομοθετικές εκκρεμότητες για τον Τουρισμό

Στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ οι ρυθμίσεις για Τουριστική Κατοικία

Από τους χαλαρούς ρυθμούς και τους “χρόνους Παύλου”  (πως λέγαμε παλαιότερα “ώρα ΠΑΣΟΚ”;) το επιτελικό σύστημα του ΥΠΠΟΤ έχει περάσει σε “πυρετώδεις” διαδικασίες προετοιμασίας των νομοσχεδίων τα οποία όλο...

...εξαγγέλλονται εδώ και 18 μήνες και όλο ακόμα στα συρτάρια και στις υπηρεσίες μένουν.
Ξαφνικά, συμβαίνουν και “τρέχουν” πολλά σε διάφορα επίπεδα, υπηρεσίες και φορείς καθώς έχει αυξηθεί κατακόρυφα η πίεση, κυρίως από το οικονομικό επιτελείο, να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν “χθες” όλες οι νομοθετικές και θεσμικές εκκρεμότητες.
Στο πλαίσιο αυτό μαθαίνουμε ότι τα τρία νομοσχέδια - Αδειοδοτήσεις τουριστικών επενδύσεων, Τουρισμός υπάιθρου-αγροτουρισμός, αλιευτικός, καταδυτικά κοκ- και οι περίπου 10-12 “ορφανές” θεσμικού πλαισίου ρυθμίσεις για ποικίλα θέματα ΕΟΤ, ΕΤΑ, ΟΤΕΚ και άλλων, θα ενσωματωθούν σε ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο προς εξέταση εντός των επόμενων δύο εβδομάδων το αργότερο.
Ως πλέον επείγον και σημαντικό, το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεχωρίσει τις ρυθμίσεις για την τουριστική κατοικία τις οποίες και ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε χθες ότι θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ και το οποία θα έχει κατατεθεί προς ψήφιση μέχρι τις 16 Αυγούστου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το πλαίσιο για την τουριστική κατοικία θα επιχειρηθεί να αποτελέσει μία από τις “αιχμές” της προσπάθειας προσέλκυσης επενδύσεων και θα συνδυάζεται αλλά δεν θα ταυτίζεται με το αντίστοιχο πλαίσιο που επεξεργάζεται το ΥΠΕΚΑ γενικά για το ζήτημα της εξοχικής κατοικίας. 
Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς και ότι “αλιεύουμε” θα αναμεταδίδουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου