Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Υπόθεση Μονής Τοπλού: Ομόφωνα αθώοι οι εμπλεκόμενοι

Σχεδόν τρία χρόνια μετά από εκείνο το ανεκδιήγητο... “Βατοπέδι της Κρήτης” του Α. Αλαβάνου και ύστερα από διαδοχικές και μακροχρόνιες εισαγγελικές και δικαστικές έρευνες και αποφάσεις, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης...

...αθώωσε με ομόφωνη απόφασή του, τους 8 κατηγορούμενους για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Τοπλού. 
Αθωωτική ήταν και η εισήγηση της Εισαγγελέως η οποία, μάλιστα, πρότεινε "την υλοποίηση της επένδυσης προς όφελος της κοινωνίας".
Οπως διαβάζουμε στο lasithinews.gr , στην αγόρευση της η Εισαγγελέας της έδρας Αντιεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη , αναγνώρισε ότι ο ιδιοκτήτης της επίδικης έκτασης είναι η Ιερά Μονή Τοπλού, η οποία αποδείχτηκε ότι είχε τη νομή της περιοχής, τουλάχιστον 20 χρόνια πριν την εισαγωγή του Κρητικού Αστικού Κώδικα που αναγνώριζε τον θεσμό της χρησικτησίας.
Στο Εφετείο Χανίων είχαν παραπεφθεί οχτώ κατηγορούμενοι, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού και οι επτά πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο εδώλιο για ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια αντίστοιχα για απάτη στο Δικαστήριο κατά συρροή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. 
Στην έκταση αυτή, η εταιρία Minoan Group (πρώην Loyalward) σχεδίαζε να υλοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του Τουρισμού, με δημιουργία τουριστικών χωριών και οικισμών σε συνδυασμό με τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου