Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Minoan Group: Διερευνητικές οι επαφές με το Invest in Greece αλλά η "είδηση" είναι αλλού...

Ψάχνουν μανιωδώς αλλά ακόμα δεν βρήκαν τίποτα. Και φοβόμαστε ότι δεν πρόκειται και να βρουν “φάκελο επένδυσης” στο Invest in Greece ή αίτημα υπαγωγής της στο fast track. Αλλού, άλλωστε, είναι η είδηση. Όποιος διαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση της Minoan Group...


...στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (εδώ ) θα διαπιστώσει ότι η εταιρία αναφέρει σαφώς ότι αυτό που κατέθεσε στο Invest in Greece είναι ένας ενημερωτικός φάκελος που βασίζεται στο νέο masterplan της επένδυσης και επί αυτού του φακέλου βρίσκεται σε σχετικές “συζητήσεις” με το IIG.
Όπως μαθαίνουμε (και υποπτευόμασταν), αυτό έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα βασικά χαρακτηριστικά του ανασχεδιασμένου επενδυτικού προγράμματος της Minoan Group στη Σητεία, πληρούν ορισμένες προυποθέσεις και κια για να υπάρξει μία συνεργασία σχετικά με πιθανή βελτίωση σημείων του όλου project.
Ας μην ξεχνάμε ότι η πρόθεση της Minoan Group να αξιοποιήσει τη διαδικασία fast track δεν είναι “έκπληξη”, τουλάχιστον για όσους παρακολουθούν τα επενδυτικά του Τουρισμού και την είχαμε αποκαλύψει από τις 4 Δεκεμβρίου . 
Είναι σαφές, όμως, ότι δεν πρόκειται για υποβολή επενδυτικού σχεδίου προς έγκριση και υπαγωγή στο fast track. 
Η “είδηση” εν προκειμένω, κατά την άποψή μας, από την ανακοίνωση της Minoan Group, έρχεται από αλλού: αναφέρει ότι δύο ξένες αεροπορικές εταιρίες έχουν αποφασίσει την έναρξη πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Σητείας από το 2012!
Το διερευνήσαμε λίγο το θέμα και βρίσκουμε πολύ ενδιαφέροντα σχετικά στοιχεία. Ένα μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή: Δεν πρόκειται για low cost carriers...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου