Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΕΤΕ: Αναθεώρηση στόχων για το 2014, οι "παράμετροι" που θα κρίνουν το 2015



- Στα 19,5 εκατ. αφίξεις και 13,5 δισ. ευρώ τα έσοδα
- +15,8%, + 1,5 εκατ. αφίξεις, το οκτάμηνο
- Οι "κίνδυνοι για το 2015 και τα αιτήματα προς τον πολιτικό κόσμο 

Με αύξηση της τάξης του 13,6% ή 340.000 περισσότερες αφίξεις στα αεροδρόμια, ο Αύγουστος διατήρησε σε υψηλά επίπεδα τη δυναμική στον συνολικό αριθμό διεθνών αφίξεων, ο οποίος σε επίπεδο οκταμήνου, αγγίζει το 15,8% ή ακριβώς 1,5 εκατ. περισσότερες αφίξεις. Με βάση τα στοιχεία αυτά...



...ο ΣΕΤΕ προχωρά στην αναθεώρηση των στόχων για το 2014 σε 19,5 εκατ. διεθνών αφίξεων (προηγούμενη εκτίμηση, 19 εκατ.), συνολικά 21,5 εκατ. συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας και σε 13,5 δισ. Ευρώ άμεσων εσόδων (προηγούμενη εκτίμηση, 13 δισ. Ευρώ) συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, ιδιαίτερα σημαντική εκτιμάται ότι θα είναι η συνεισφορά του τουρισμού στην ενίσχυση άλλων τομέων της οικονομίας, όπως η γεωργική παραγωγή, η μεταποίηση και το εμπόριο, αλλά και στην απασχόληση, με τη δημιουργία 80.000 έως 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με την παράλληλη υποστήριξη των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της μείωσης των εσόδων που έχει προκύψει από άλλους τομείς της οικονομίας.
Ο ΣΕΤΕ σημειώνει πως οι στόχοι για το 2014 θα επιτευχθούν, παρά τις απώλειες τουριστικών εσόδων για το τρέχον έτος, λόγω της κρίσης σε Ρωσία και Ουκρανία, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου 300 εκατ. Ευρώ.
Επισημαίνειακόμη, ότι επιτυγχάνονται 2-3 χρόνια νωρίτερα από το αναμενόμενο, βάσει του «Οδικού Χάρτη 2021» για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας άνω του 0,6% για το 2014.
Οι «κίνδυνοι» για το 2015
Ωστόσο και με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο ΣΕΤΕ, απευθυνόμενος στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, οφείλει να επισημάνει ότι η εξαιρετικά θετική εικόνα της φετινής περιόδου επισκιάζεται από μια σειρά αναδυόμενων κινδύνων που ενδέχεται να ανακόψουν τη δυναμική της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού, κατά το 2015.
Στους κινδύνους αυτούς, συγκαταλέγονται, η επιδείνωση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, οι πολλαπλές εστίες ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή μας, η μείωση των προοπτικών ανάπτυξης της ευρωζώνης, αλλά και η διατήρηση του Ευρώ σε μη ανταγωνιστικά επίπεδα.
Τα αιτήματα προς τον πολιτικό κόσμο
Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες, «καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η θωράκιση του τουρισμού μας με κυρίαρχα ζητούμενα την διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα μας, στη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και στη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας».
«Θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν καίρια ζητήματα, όπως η συστηματικότερη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους για την πάταξη της παραβατικότητας, η προώθηση φορολογικών ελαφρύνσεων, η αποκατάσταση της ρευστότητας και η μείωση του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων, η περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η αναμόρφωση του επενδυτικού νόμου και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και ροή του νέου ΕΣΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Για τα στατιστικά θα επανέλθουμε με άλλη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου