Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Της Ημέρας: Tickets? "This page is not available in English"...

Αγαπητό μου lobby,

με “έτρωγε” εδώ και λίγο καιρό να το ρίξω το σχόλιο, με αφορμή τα θερινά, δηλαδή πιο αραιά δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς και ειδικά στο Μετρό και στον Ηλεκτρικό, την εποχή που η Αθήνα είναι γεμάτη από χιλιάδες ξένους τουρίστες. Είπα να το αφήσω, αλλά χθες…


…που ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων τιμών και ειδών εισιτηρίων, δεν άντεξα άλλο.
Όποιος έρμος ξένος επισκέπτης αναζητούσε πληροφορίες για τα νέα εισιτήρια στο site του ΟΑΣΑ - το πιο “επίσημο” και θεωρητικά αξιόπιστο - απλά έμενε με την αναζήτηση στο χέρι, καθώς δεν υπάρχει καμία πληροφορία στα αγγλικά. 
Όχι απλώς για τα νέα εισιτήρια, αλλά γενικά. Πατάς το tickets, το General Information, το Cards, το Tickets & Fares for Airport Lines και σε όλα διαβάζεις ότι “this page is not available in English”!
All time classic; 
Φυσικά δεν το παρατήρησα μόνον εγώ. Έκανε τον γύρο του στα social media, όπως φαίνεται και σε ένα σχετικό tweet.
Και με την ευκαιρία, να πιάσω και το θέμα της συχνότητας των δρομολογίων, που εδώ και έναν μήνα και κάτι παραπάνω, είναι κατά μέσο όρο 10 έως 15 λεπτά σε Μετρό και Ηλεκτρικό και για λεωφορεία και άλλα, ας το αφήσουμε καλύτερα.
Η Αθήνα βιώνει μία από τις καλύτερες - αν όχι την καλύτερη - θερινή περίοδο όλων των εποχών. Αλλά αυτή η διάσταση, διέφυγε του σχεδιασμού ή αγνοήθηκε παντελώς. 
Είναι αυτό που σχολίασε φίλος τουριστικός πράκτορας: “Η άτιμη η αύξηση του τουρισμού! Τους… αιφνιδίασε”!
Με αγάπη (συγκοινωνούσα)
angel





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου