Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Τουρκία: Σε... δημοπρασία για αναστήλωση και αξιοποίηση ελληνικό χωριό-"φάντασμα"


Το είχαν επιχειρήσει ξανά πέρυσι, αλλά χωρίς επιτυχία και με πολλές αντιδράσεις. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας θα προχωρήσει σε νέα πλειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία για την αναστήλωση και αξιοποίηση του ελληνικού χωριού “φάντασμα” Kayakoy ή Λιβίσσι, στη…

 
…ΝοτιοΔυτική πλευρά της χώρας, κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Fethiye (Μάκρη).
Το χωριό, εγκαταλείφθηκε από τους Έλληνες κατοίκους του το 1923 και έκτοτε παραμένει εγκαταλελειμμένο, εντελώς ακατοίκητο, με τα δεκάδες σπίτια του, τις εκκλησίες του και άλλα κτίσματα, ερειπωμένα και τα τελευταία χρόνια, είχε χρησιμοποιηθεί ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Βάσει του επενδυτικού σχεδίου του Υπουργείου, το επενδυτικό σχήμα που θα αναλάβει το έργο, θα πρέπει να αναστηλώσει το μεγαλύτερο μέρος του χωριού, θα μπορεί να κάνει τουριστικές αναπτύξεις (ξενοδοχείο, κατοικίες, καταστήματα κ.λπ.) σε περίπου το ένα τρίτο του συνόλου του οικισμού καθώς και να χρηματοδοτήσει τη μερική αποκατάσταση και το άνοιγμα του παρακείμενου αρχαιολογικού χώρου, με ευρήματα άνω των 5.000 ετών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Τούρκων αξιωματούχων, το σχέδιο μπορεί να ξεπεράσει τις 30 εκατ. Λίρες Τουρκίας, δηλαδή περίπου 10 εκατ. ευρώ, πέραν των επενδύσεων που θα γίνουν.

Η πλειοδοτική διαδικασία έχει οριστεί για τις 23 Οκτωβρίου και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο επενδυτικά σχήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου