Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ: Διευκρίνιση ΥΠΟΤ και ΥΠΟΙΚ επί της ρύθμισης για τα τουριστικά καταλύματα


- Ισχύει και για τα μη κύρια καταλύματα (πλην επαύλεων)

Πυκνά-συχνά η διατύπωση μίας διάταξης ή ρύθμισης αφήνεις χώρο για ερμηνείες διαφορετικές από αυτήν που υπηρετεί. Ένα τέτοιο θέμα είχε αρχίσει να δημιουργείται με την προσθήκη στην τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ, σχετικά με τα τουριστικά καταλύματα, αλλά ύστερα από συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Τουρισμού…


…προχώρησε πριν από λίγο στις δέουσες διευκρινίσεις.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζεται ότι η λογική της διάταξης που προστέθηκε στο νόμο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων με το ψηφισθέν στις 11/9/2014 νομοσχέδιο είναι, οι προβλέψεις που ισχύουν για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ξενοδοχεία) να εφαρμόζονται και στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα, αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα πλην των τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων –βιλών του άρθρου 46 παρ.5 του ν. 4179/2013).
Το ζήτημα αφορά κυρίως στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα επιχειρήσεων ξενοδοχείων και μη κύριων καταλυμάτων, ανεξαρτήτως της νομικής τους μορφής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου