Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα Κομισιόν: Εδώ ο Τουρισμός, εκεί ο Τουρισμός, ποιος Επίτροπος θα έχει τον Τουρισμό;


Ομολογουμένως μας μπέρδεψε ελαφρώς το νέο σχήμα της Κομισιόν, υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, που ανακοινώθηκε σήμερα. Ως προς το που θα υπάγεται ο τομέας του Τουρισμού, δηλαδή, καθώς στις πρώτες ανακοινώσεις που ψάξαμε δεν υπάρχει σαφής αναφορά. Αν ακολουθήσουμε το προηγούμενο καθεστώς…


…στο οποίο ο Τουρισμός ήταν στο χαρτοφυλάκιο Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, του φίλου μας του Antonio Tajani, τότε θεωρητικά θα πρέπει να ενταχθεί στο νέο χαρτοφυλάκιο Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜE, υπό την
κυρία Elžbieta Bieńkowska (φωτό) το οποίο περιγράφεται από την Κομισιόν, ως “το «μηχανοστάσιο» της πραγματικής οικονομίας” με την πρόσθετη επισήμανση ότι “γίνεται, επίσης, για πρώτη φορά, ειδική μνεία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας”.
Βέβαια, ο Τουρισμός ως δραστηριότητα διασυνδέεται με σειρά άλλων χαρτοφυλακιών, οριζόντια, καθώς και με τον νέο θεσμό των ‘Ομάδων Έργου”, όπως η “Απασχόληση, ανάπτυξη, επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα». 
Γενικά, το νέο Σώμα θα έχει επτά αντιπροέδρους, έξι συν την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (Federica Mogherini), καθένας από τους οποίους θα ηγείται μιας ομάδας έργου. 
Θα κατευθύνουν και θα συντονίζουν το έργο ορισμένου αριθμού επιτρόπων σε συνθέσεις που μπορεί να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου ανάλογα με τις ανάγκες και την υλοποίηση νέων έργων. Αυτές οι ομάδες έργου αντικατοπτρίζουν τις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές. Ως παραδείγματα μπορούν να αναφερθούν οι εξής ομάδες: «απασχόληση, ανάπτυξη, επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα», «ενιαία ψηφιακή αγορά» ή «Ενεργειακή Ένωση». Όλοι οι αντιπρόεδροι θα ενεργούν ως πραγματικοί αναπληρωτές του Προέδρου.
Που θα πάει, θα τον βρούμε τον Τουρισμό.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση για τη νέα σύνθεση της Κομισιόν, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου