Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Χανιά: Νέο μοντέλο all inclusive προωθούν οι Ξενοδόχοι...


Σε ένα νέο επίπεδο, φιλοδοξεί να εξελίξει το προιόν του all inclusive, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων. Με πρωτοβουλία της και ύστερα από μελέτη παραδειγμάτων βέλτιστων πρακτικών από άλλες χώρες, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον Σύλλογο Εστίασης των Χανίων, βάσει της οποίας…




… οι all inclusive πελάτες των ξενοδοχείων θα έχουν έκπτωση 20% σε επιλεγμένα  καταστήματα εστίασης των Χανίων που  συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Στόχος του προγράμματος που ξεκίνησε σε πιλοτική βάση εδώ και περίπου έναν μήνα, είναι 
να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από την παρουσία των επισκεπτών σε ξενοδοχεία all inclusive και κίνητρο της είναι οι συγκεκριμένοι πελάτες, να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την  παραδοσιακή κρητική διατροφή και εκτός ξενοδοχείου.
Για την Ένωση Ξενοδόχων, η κίνηση αυτή καλύπτει ποικίλες πτυχές του προιόντος που επιθυμούν να προσφέρουν τα μέλης της, τόσο προς τους πελάτες τους όσο και προς την τοπική αγορά του προορισμού. Από τη μία πλευρά, δίνει στους πελάτες περισσότερες επιλογές εκτός ξενοδοχείου και από την άλλη, συνεισφέρουν στην τόνωση της τοπικής αγοράς και στην πληρέστερη ανάδειξη των ειδικών χαρακτηριστικών του προορισμού.
Μέχρι στιγμής, στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί περί τα 47 εστιατόρια, από διάφορες περιοχές των Χανίων, τα οποία περιλαμβάνονται σε ενημερωτικά φυλλάδια που διανέμονται στους πελάτες μαζί με τα εκπτωτικά voucher.
Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα αξιολογηθούν στο τέλος της περιόδου και ανάλογα με αυτά και τα συμπεράσματα που θα βγούν, το πρόγραμμα θα οργανωθεί σε ευρύτερη βάση για τη θερινή περίοδο του 2015 και μάλιστα, θα προβληθεί δεόντως κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στις μεγάλες αγορές προέλευσης πελατών των Χανίων. 
Η παροχή κινήτρων προς τους πελάτες all inclusive προκειμένου, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, να βγαίνουν και εκτός ξενοδοχείου, είναι μία πρακτική που το τελευταίο διάστημα υιοθετούν αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, σε επίπεδο προορισμών, είμαστε ακόμα πολύ πίσω…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου