Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Southern Cross: Σχέδια επαναπατρισμού στη Ρωσία, αποτίμηση ζημιών στην Ελλάδα


- Στις 15, μέχρι τώρα, οι πτωχεύσεις

Εντός της ημέρας θα γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για τον αριθμό των πελατών του Southern Cross που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο εξωτερικό καθώς και για τις πτήσεις επαναπατρισμού τους μέσω του Turpomosch. Στην Ελλάδα…


…όπως αναφέραμε και χθες βρίσκονται περίπου 3.600 πελάτες σε διάφορους προορισμούς, καθώς ο συγκεκριμένος τουριστικός οργανισμός συνεργαζόταν με αρκετά ελληνικά ξενοδοχεία.
Επιχειρείται δε και μία πρώτη συνολική αποτίμηση των οφειλών που υπάρχουν απέναντι στα ξενοδοχεία αυτά, καθώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δυστυχώς δεν είναι μικρά τα μεγέθη, ιδίως αν λάβουμε υπόψη και τις κρατήσεις που είχαν γίνει για τις επόμενες εβδομάδες.
Για να κυλήσουν όλα όσο πιο ομαλά γίνεται, έχουν κινητοποιηθεί οι τουριστικοί φορείς και σε τοπικό επίπεδο, ενώ αντίστοιχες κινήσεις γίνονται από το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΕΟΤ Μόσχας.
Σήμερα, επίσης, ο Σύνδεσμος Tour Operators Ρωσίας, δημοσιοποίησε επιστολή του προς τον ΕΟΤ Ρωσίας, με την οποία εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για τις κινήσεις που έγιναν από την πλευρά του Γραφείου του Οργανισμού τις τελευταίες μέρες, για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του πτωχευμένου Solvex.
Γενικά, η ρωσική αγορά βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς η Aerflot ακύρωσε την προγραμματισμένη για χθες “καθιερωμένη” διαδικασία της δυνατότητας δέσμευσης πτήσεων και θέσεων που προσφέρει στους tour operators για τη χειμερινή περίοδο, επικαλούμενη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικοί οργανισμοί της αγοράς.
Φυσικά, πολλοί επιμένουν ότι ο κύκλος των πτωχεύσεων δεν έχει κλείσει ακόμα και πως το αμέσως επόμενο διάστημα, μπορεί να υπάρξουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Χθες το βράδυ, μάλιστα κυκλοφόρησαν έντονες φήμες για πτώχευση ενός ακόμα tour operator από την Αγία Πετρούπολη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Θυμίζουμε ότι από τη φετινή περίοδο έχουν πτωχεύσει ή αναστείλει τη λειτουργίας τους συνολικά 15 tour operators και μεγάλα τουριστικά γραφεία.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου