Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ABTA: Στο 2% η αύξηση κρατήσεων για την Ελλάδα...


Ισπανία με αύξηση 11%, Πορτογαλία με 8% και «ακόμα και η ταραχώδης Ελλάδα» (sic- το σχετικό σχόλιο στο travelmole) με αύξηση 2%. Τα τελευταία και πλέον αξιόπιστα στοιχεία από τη Βρετανική αγορά, μέσω του…

…Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Μ. Βρετανίας του γνωστού μας ΑΒΤΑ, ο οποίος διαπιστώνει ανάκαμψη στην ευρωζώνη, ύστερα από δύο χρόνια κρίσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τα οποία προέρχονται από έρευνα πεδίου της Gfk-Ascent, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη των κύριων καλοκαιρινών διακοπών των βρετανικών σχολείων, οι κρατήσεις προς την Ευρώπη και τη Β. Αφρική δείχνουν μία γενική αύξηση της τάξης του 9%, τροφοδοτούμενη κυρίως από το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι κράτησαν χαμηλά τις τιμές φέτος, τις πολύ δελεαστικές προσφορές all inclusive που προσέφεραν οι tour operators και γενικά τις καλές τιμές σε εστιατόρια και μπαρ.
Για τις «ευκαιρίες» της θερινής περιόδου, ο ABTA συνιστά Αίγυπτο και Τυνησία όπου υπάρχουν μεγάλες προσφορές για την προσέλκυση ξανά των επισκεπτών μετά τις ταραχές, αλλά και την Τουρκία.
Επιπρόσθετα, ο Σύνδεσμος επισημαίνει τόνωση της ζήτησης ξανά για διακοπές πολυτελείας και spa, καθώς και για διακοπές περιπέτειας και δραστηριοτήτων.
Η κρουαζιέρα κινείται με αύξηση 5% και λόγω αυξημένης ζήτησης, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ακόμα πολλές ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου