Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ε. Βενιζέλος προς υπουργό: Στον επόμενο τόνο... δεν χρειάζεται η υπογραφή σας!

Δεν ξέρουμε αν προμηνύει τα μέλλοντα ή αν προέρχεται από τα παρελθόντα, αλλά είναι σαφές πλέον σε ευρύτερο “κύκλο” ότι η νέα κατάσταση πραγμάτων στο υπουργείο Οικονομικών δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της προς τους ρυθμούς εργασίας... 

...και υπογραφών γνωστού μας υπουργείου και υπουργού (ονόματα δεν λέμε, πολιτικές υπολήψεις δεν θίγουμε...).
Όπως λένε οι κακές πολιτικές και παραπολιτικές γλώσσες, τις προάλλες απειλήθηκε μίνι ενδοκυβερνητικό επεισόδιο όταν το γραφείο του εν λόγω υπουργού ειδοποιήθηκε από το γραφείο του ΥΠΟΙΚ οτι τελικά δεν θα χρειαστεί η υπογραφή του υπουργού σε βαρυσήμαντο νομοσχέδιο το οποίο του είχε αποσταλεί και παρέμενε επί μακρόν στα “εισερχόμενα”! 
Σαν να είπαν, “δεν πειράζει αφήστε το, δεν χρειάζεται πια η υπογραφή σας”!
Μολονότι έσπευσε υπογράφων ο (προ)ειδοποιηθείς, είναι ξεκάθαρο ότι η σχέση τους προχωρεί σε νέα επίπεδα τις επόμενες μέρες, με επίκεντρο σημαντικότατο, για τα δεδομένα της αγοράς, σχέδιο νόμου, η προώθηση του οποίου έχει καθυστερήσει απαράδεκτα!

Οι πληροφορίες μας για αυτό το θέμα λένε ότι έχει εκδηλωθεί η πρόθεση του Ε. Βενιζέλου να ενσωματώσει σε βασικό θεσμικό και νομοθετικό πλαίσιο του ΥΠΟΙΚ τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, καθώς οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι το σχετικό σχέδιο νόμου “κλωθογυρίζει” μεταξύ του υπουργικού γραφείου, των υπηρεσιών του υπουργείου αλλά και της διοίκησης εποπτευόμενου φορέα, χωρίς αποτέλεσμα εδώ και μήνες!
Και αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο αναμένονται πλέον εξελίξεις πολύ σύντομα, καθώς άπτεται του γενικότερου αναπτυξιακού πλαισίου που αναζητείται επειγόντως... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου