Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Απετράπη... "coup d'etat" κατά του ΕΟΤ στις ρυθμίσεις για τις επενδύσεις


Απόπειρα... “πραξικοπήματος” εναντίον του ΕΟΤ και ανατροπής του νέου αναβαθμισμένου ρόλου που προβλέπουν οι ρυθμίσεις για την αδειοδότηση των τουριστικών επενδύσεων εκδηλώθηκε...



...την περασμένη εβδομάδα, αλλά αντιμετωπίστηκε και απεφεύχθη την τελευταία στιγμή!
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την οριστικοποίηση των ρυθμίσεων που προτείνει το ΥΠΠΟΤ για τις τουριστικές επενδύσεις και την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων των τουριστικών επενδύσεων  - ναι, αυτές που αποκάλυψε  το tourism lobby και έχει γίνει ένας ψιλοχαμός έκτοτε - αποκαλύφθηκε ότι οι δύο καινοτόμες ρυθμίσεις για δημιουργία Αυτοτελούς Πολεοδομικού Γραφείου και Ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Τουριστικών Επενδύσεων, αντί για τον ΕΟΤ, όπως είχε συμφωνηθεί από το αρχικό ακόμα σχέδιο, ξαφνικά κατευθύνονταν προς τη Γενική Γραμματεία Τουρισμού!
Όπως μάθαμε, το... “κίνημα” δεν πέρασε και η προσπάθεια απέτυχε. 
Και μάλιστα ύστερα από δυναμική αντίδραση συγκεκριμένων προσώπων που και καταλαβαίνουν ότι τέτοιου είδου υπηρεσίες μόνον μέσω του ΕΟΤ μπορούν να έχουν μία αποτελεσματικότητα (αν υλοποιηθούν και στελεχωθούν σωστά, βέβαια...) αλλά και που ενοχλήθηκαν από την όλη “μεθόδευση”.
Οφείλουμε, πάντως, να επισημάνουμε το εξής: Ο ΕΟΤ έχει έναν “σύμμαχο” αυτήν την περίοδο που κανείς δεν θα το περίμενε ενώ η συγκεκριμένη κίνηση δεν μεθοδεύτηκε από τον “εχθρό” που θεωρούν όλοι οτι έχει στη Γενική Γραμματεία. 
Το “κέντρο” φαίνεται ότι βρίσκεται ψηλότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου