Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ρωσική αγορά: Κάτι τρέχει πάλι ή είναι η ιδέα μας;


Έχουμε πει και ξαναλέμε ότι η ρωσική αγορά φέτος, ειδικά όσο προχωρεί η τουριστική περίοδος, χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όσους δραστηριοποιούνται σε αυτήν και έχουν πελατεία από αυτήν και συναλλαγές με ρωσικούς tour operators. Τις τελευταίες μέρες…


…μάθαμε ότι ήχησαν κάποιοι μικροί “συναγερμοί” σε Μόσχα και Αθήνα και "άναψαν" τα τηλέφωνα, σχετικά με την πορεία και την κατάσταση ενός-δύο περιπτώσεων tour operators, που φαίνεται ότι παρουσιάζουν κάποιες ενδείξεις άξιες προβληματισμού και εγρήγορσης.
Είναι ευνόητο ότι λόγω της προβληματικής κατάστασης της ρωσικής αγοράς φέτος, υπήρχαν από νωρίς προβληματισμός και επιφυλάξεις για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην αγορά, προς το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου, που μετά την πτώχευση του Neva, έγιναν πλέον φόβοι.
Είναι θετικό, από μία πλευρά, το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις αλλά και ότι αρκετοί ξενοδόχοι, δεν αφήνουν - ή προσπαθούν τουλάχιστον - να διευρύνονται τα διαστήματα ακάλυπτων οφειλών και να μην έχουν μεγάλα ανοίγματα.
Η τελευταία αυτή πρακτική, κατά την άποψή μας, είναι μάλλον δείγμα σύνεσης και ειδικά όσον αφορά μεγάλο tour operator που και πέρυσι το φθινόπωρο μας είχε απασχολήσει με κάποιες ανησυχητικές πληροφορίες.

Πέρυσι η “ευχή” να μην έχουμε δυσάρεστες “εκπλήξεις”, τελικά είχε πιάσει. Την επαναλαμβάνουμε και φέτος, αλλά δεν είμαστε πλέον και τόσο σίγουροι… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου