Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΕΟΤ: Παράταση για τις ΑΕΠΟ, λόγω... καθυστερήσεων των Υπηρεσιών ΠΕΧΩ!


Είναι εξοργιστική πλέον η κατάσταση με τις καθυστερήσεις που παρατηρείται στις περιφερειακές Υπηρεσίες ΠΕΧΩ ως προς την έγκριση και έκδοση των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ)! Και δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα σε χιλιάδες ξενοδοχεία…




…τα οποία είχαν υποβάλλει κανονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τα τέλη Απριλίου και ακόμα σήμερα ΑΕΠΟ δεν βλέπουν!
Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των Ξενοδοχειακών φορέων (ειδικά η ΠΟΞ είχε ασκήσει έντονες πιέςεις) και προκειμένου να αντιμετωπιστεί, ο ΕΟΤ αποφάσισε την παράταση της υποχρέωσης υποβολής ΑΕΠΟ για υφιστάμενα ή νέα τουριστικά καταλύματα έως 31.10.2014, αρκεί, βέβαια, αποδεδειγμένα να έχει υποβληθεί από κάθε επιχείρηση στην αρμόδια Υπηρεσία ΠΕΧΩ έως την 30η Απριλίου 2014, το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ).
Σύμφωνα με σχετική απόφαση του γ.γ. του ΕΟΤ Πάνου Λειβαδά, η οποία έχει αποσταλεί σε όλες τις ΠΥΤ του Οργανισμού, σε περιπτώσεις τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  πλην της ΑΕΠΟ είναι δυνατό να εκδοθεί, να διατηρηθεί σε ισχύ ή να μην ανακληθεί το ΕΣΛ μέχρι την έκδοση της ΑΕΠΟ και σε κάθε περίπτωση έως την 30η Οκτωβρίου 2014.
Πέραν της ημερομηνίας αυτής και απουσία ΑΕΠΟ οι αρμόδιες ΠΥΤ θα πρέπει να προχωρούν σε ανάκληση του ΕΣΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου