Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Καθ' οδόν για ΦΕΚ το νομοσχέδιο του Τουρισμού


- Προσθήκη τελευταίας στιγμής: Μητρώο διακριτικών τίτλων για τα ενοικιαζόμενα θα τηρεί το ΞΕΕ...

Ψηφίστηκε και τυπικά από την ολομέλεια του θερινού τμήματος της Βουλής και οδεύει πλέον προς ΦΕΚ, το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό. Έχουν ενσωματωθεί οι τροπολογίες που σας είχαμε αναφέρει προ ημερών, ακόμα και εκείνη για τη μείωση της ελάχιστης απαιτούμενης έκτασης για τη μετατροπή...

 
...υφιστάμενου ξενοδοχείου σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα από 50 σε 30 στρέμματα, αλλά υπάρχει και μία ακόμα αλλαγή, προσθήκη για την ακρίβεια που την εντοπίσαμε και εμείς τώρα, ξαναδιαβάζοντάς το.
Σύμφωνα με αυτήν, το ΞΕΕ, το οποίο ορίζεται ως ο φορέας πιστοποίησης και κατάταξης των κύριων και μη κύριων καταλυμάτων, δηλαδή ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων κοκ, θα δύναται να τηρεί και μητρώο διακριτικών τίτλων για τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων κα διαμερισμάτων.
Μάλιστα, στην πρόβλεψη για την απόφαση του Υπουργού Τουρισμού με την οποία θα καθορίζονται ο τύπος και το περιεχόμενο του πιστοποιητικού κατάταξης που χορηγεί το Ξ.Ε.Ε. και το ανώτατο ύψος της αμοιβής που θα καταβάλλουν οι αιτούντες για τη χορήγηση του πιστοποιητικού κατάταξης, αναφέρεται ότι θα καθορίζεται και ο τρόπος τήρησης του μητρώου διακριτικών τίτλων των ενοικιαζομένων…
Νέοτερα θα έχουμε πλέον με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ, όταν θα υπάρχει και ο αριθμός του Νόμου.

Το επίσημο “πρακτικό” που θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς έχει γίνει κάποιο λάθος. Αυτό που μάλλον θέλουν να κάνουν είναι το ΞΕΕ να εγκρίνει -όπως και στα ξενοδοχεία- τους διακριτικούς τίτλους. Αλλιώς, αν το μητρώο τηρείται αποκλειστικά στο ΞΕΕ, θα πρέπει το ΞΕΕ να εκδίδει και τα ΕΣΛ. Αυτή τη στιγμή τα ΕΣΛ εκδίδονται από τις ΠΥΤ αποκλειστικά μέσω του ΜΗ.Τ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή