Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Κίνα: Διανύουμε περίοδο μεγάλου ενδιαφέροντος για την Ελλάδα!

- Έρχεται και ο Πρόεδρος Τζινπίνγκ σε λίγες μέρες
- Γυρίσματα δύο νέων παραγωγών
- Πυκνώνουν οι επαφές για νέες πτήσεις

Επιβεβαιώνεται πανταχόθεν: διανύουμε μία περίοδο που το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας είναι μάλλον εξαιρετικό, με το ενδιαφέρον από την κινεζική πλευρά, επισήμως και ανεπισήμως, να είναι έντονο και πολύπλευρο. Όπως διαπιστώθηκε και κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Πεκίνου…


…την BITE, που διοργανώθηκε αυτές τις μέρες και στην οποία την Ελλάδα εκπροσώπησε ο γ.γ. του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, η Ελλάδα βρίσκεται εξακολουθητικά στο επίκεντρο της προσοχής και του κινεζικού πολιτικού κόσμου, αλλά και σε άλλα επιχειρηματικά και τουριστικά επίπεδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η τουριστική κίνηση από την Κίνα εμφανίζει μία αύξηση της τάξης του 70% στο πρώτο εξάμηνο, ποσοστό που αν και αντιπροσωπεύει μικρούς πραγματικούς αριθμούς, καταγράφει μία ιδιαίτερα ενθαρρυντική δυναμική.
Ο αντίκτυπος της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Κίνας ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και ανάλογο κλίμα και αντίκτυπο αναμένουμε και με την επίσκεψη και του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, σε λίγες μέρες, ο οποίος μάλιστα πιθανότατα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στη Ρόδο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, υπάρχουν τρεις εξελίξεις που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Η μία έχει να κάνει με τα γυρίσματα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μία ταινίας μικρού μήκους, για το China International Microfilm Festival (CIMF), που θα προβληθεί στο CCTV και σε πολλά άλλα δίκτυα με εκτιμώμενη θέαση άνω των 80 εκατ. πολιτών.
Η δεύτερη αφορά πάλι σε γυρίσματα, αυτήν τη φορά ενός μεγάλου οδοιπορικού,  “Siamen - Ρώμη: Οι Δρόμοι του Μεταξιού”, το οποίο θα έχει ένα μεγάλο σκέλος, περίπου έξι ημερών, στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα. Στο οδοιπορικό, θα συμμετέχουν τα μεγαλύτερα media της Κίνας και ειδικότερα, τέσσερις από τους πλεόν γνωστούς και σημαντικούς, από πλευράς επιρροής, δημοσιογράφοι.
Η τρίτη εξέλιξη έχει να κάνει με τις διερευνητικές επαφές για τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις, το πιο ουσιαστικό και θεμελιώδες ζητούμενο για κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των ροών από την κινεζική αγορά. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλη αεροπορική εταιρεία για έναρξη πτήσεων προς Ελλάδα, ακριβώς λόγω της καταγραφόμενης αύξησης της ζήτησης. Αν οι διαβουλεύσεις καρποφορήσουν, τότε πιθανότατα θα δούμε πάλι ένα μοντέλο εποχιακών πτήσεων, που αν πιάσουν τους στόχους τους, μπορεί να εξελιχθούν σε συνδέσεις ευρύτερης χρονικής βάσης.

Αυτά προς το παρόν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου