Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ρωσία: εκτός αγοράς ο "Windrose World" και περιορισμοί στην αεροπορική Moscovia...


Ένας ακόμα ρωσικός tour operator, ο “Windrose World’’, μέσου μεγέθους και δυναμικότητας προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας του, προ ημερών, ενώ περιορισμοί ως προς τις πωλήσεις εισιτηρίων τακτικών πτήσεων επιβάλλονται από σήμερα στην αεροπορική εταιρεία Muscovy, καθώς ύστερα από…




…σχετικούς ελέγχους της Rosaviation, διαπιστώθηκε ότι η οικονομική της κατάσταση είναι επισφαλής.
Ως προς τον tour operator και τη συνδεόμενη εταιρεία RV World, η πτώχευση δεν φαίνεται να επηρεάζει μεγάλο αριθμό πελατών τους στο εξωτερικό. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Tour Operators της Ρωσίας, συνολικά και από τις δύο εταιρείες, αυτή τη στιγμή πρόβλημα μπορεί να υπάρχει προσωρινά για περίπου 700 πελάτες τους, εκ των οποίων λιγότεροι από τους μισούς βρίσκονται στο εξωτερικό σε διακοπές (οι υπόλοιποι έχουν κάνει κρατήσεις).
Και οι δύο εταιρείες είναι ασφαλισμένες και δεν αναμένεται να υπάρξουν δυσκολίες στην κάλυψη των υποχρεώσεων απέναντι στους πελάτες αυτούς και στον επαναπατρισμό όσων βρίσκονται εκτός Ρωσίας.
Για την Moscovy ή Moscovia Airlines, οι έλεγχοι προέκυψαν μετά τη συσσώρευση καταγγελιών για υπερβολικές καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση πτήσεων - έως και δύο μέρες, σε ορισμένες περιπτώσεις - με αποτέλεσμα, η αρμόδια ρωσική Υπηρεσία να της απαγορεύσει, σήμερα, τις πωλήσεις εισιτηρίων για τακτικές πτήσεις και να ανακοινώσει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα επιβληθεί γενική απαγόρευση πραγματοποίησης πτήσεων.
Η Moscovy, εκτελεί και πτήσεις charter, προς διάφορους προορισμούς, οι οποίες δεν φαίνεται, σε αυτήν τη φάση να επηρεάζονται από τους περιορισμούς της Rosaviation

Από την πλευρά της, η διοίκηση επιμένει ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στη λειτουργία της και πως μπορεί να ανταποκριθεί στο πτητικό έργο που έχει προγραμματίσει.
Οι συγκεκριμένες εξελίξεις ελάχιστα έως μηδαμινά επηρεάζουν την ελληνική αγορά. Η προσοχή μας, παραμένει σε όσα αναφέραμε χθες και τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με την κατάσταση και θέση μεγάλου tour operator και που ελπίζουμε ότι τις επόμενες μέρες δεν θα ακούσουμε κάτι πραγματικά ανησυχητικό... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου