Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Aegean: Αύξηση κατά 21% και πάνω από ένα εκατ. επιβάτες, τον Ιούνιο


Έχουν και τρόπον τινά, “ιστορική” σημασία τα τελευταία στοιχεία της Aegean για τον Ιούνιο. Aegean και η Olympic Air είχαν αύξηση συνολικής επιβατικής κίνησης κατά 21% τον Ιούνιο του 2014, φτάνοντας το 1,085 εκατ. επιβατών και καταρρίπτοντας το ρεκόρ στο ιστορικό της εταιρίας στα μεγέθη...

...μηνιαίας επιβατικής κίνησης που διαμορφώνεται πάνω από το 1 εκατ. επιβάτες.
Η αύξηση του Ιουνίου ενίσχυσε την τάση του εξαμήνου για το σύνολο του δικτύου, που παρουσίασε επίσης αύξηση κατά 16% με 4,3 εκατ. επιβάτες, 600.000 περισσότερους από πέρυσι.
Ως αποτέλεσμα της πολιτικής χαμηλότερων ναύλων για πρώτη φορά την τελευταία 5ετία, η ενισχυτική τάση αφορά και την κίνηση εσωτερικού  με 19% τόσο για τον Ιούνιο όσο και για το εξάμηνο. Παράλληλα στην αγορά του εξωτερικού  η εταιρεία τον Ιούνιο, παρουσίασε αύξηση στη δραστηριοποίησή της από όλες τις ελληνικές βάσεις κατά 23%.
Η ανάκαμψη της Αθήνας είναι σταθερή. Τον Ιούνιο παρουσίασε αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού. Η αύξηση της κίνησης είναι αποτέλεσμα κυρίως των νέων προορισμών όπως Ζυρίχη, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Μπέρμινχαμ, Αμβούργο, Μασσαλία, Νάντη, Κατάνια, Άμπου Ντάμπι, Βυρηττός, Αμμάν, Σμύρνη που εγκαινίασε η εταιρεία καθώς και της αύξησης της κίνησης σε παραδοσιακούς προορισμούς. Παράλληλα τον Ιούνιο οι βάσεις του  Ηρακλείου, της   Θεσσαλονίκης και  της Ρόδου είχαν αύξηση κίνησης εξωτερικού  47%, 11 % και 39% αντίστοιχα. 
Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN και της Olympic Air δήλωσε: «Η ανάπτυξη του δικτύου με 17 νέους προορισμούς, αλλά και οι συχνότητες & βελτιωμένες συνδέσεις εσωτερικού αρχίζουν πλέον να λειτουργούν θετικά και ιδιαίτερα για την βάση (hub) της εταιρείας στην Αθήνα. Αντίστοιχα επιτυχημένη είναι και η στρατηγική ανάπτυξης από τις άλλες 7 ελληνικές βάσεις». 

Συνεχίζοντας τη δυναμική που καταγράφεται στο Α’ Εξάμηνο του 2014, η AEGEAN θα διαθέσει συνολικά τη χρονιά 13.000.000 θέσεις στις πτήσεις της προς 87 προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες και 33 προορισμούς εσωτερικού από 8 ελληνικές βάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου