Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Σφραγίστηκε εκ νέου το... αποσφραγισμένο που δεχόταν κρατήσεις με πλαστό Σήμα Λειτουργίας


Έχουμε νεότερα από την περίπτωση του ξενοδοχείου που βρέθηκε να λειτουργεί παράνομα στην Πάρο (να πούμε και σε ποιο νησί βρίσκεται) μετά την… πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του να το ανοίξει ενώ είχε σφραγιστεί από τον ΕΟΤ και επιπρόσθετα, με την…


…υπόθεση του πλαστογραφημένου Ειδικού Σήματος Λειτουργίας, η οποία βρίσκεται πια στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Με μέριμνα των στελεχών του ΕΟΤ, οι πελάτες που βρέθηκαν να διαμένουν στο ξενοδοχείο μεταφέρθηκαν σε άλλα καταλύματα και η μονάδα σφραγίστηκε εκ νέου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι περισότερες κρατήσεις είχαν γίνει μέσω διαδικτύου και μάλιστα μέσω μίας από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς πλατφόρμες κρατήσεων, στην οποία φαίνεται ότι είχε αποσταλεί και το πλαστό Σήμα Λειτουργίας!
Το ζήτημα - και για αυτό δίνουμε και λίγο περισσότερη σημασία σε αυτήν την περίπτωση - είναι ότι αν δεν είχαν μπει στη διαδικασία στελέχη του ΕΟΤ να διερευνήσουν πως ένα σφραγισμένο ξενοδοχείο εμφανίζεται στο σύστημα του site να δέχεται κρατήσεις, δεν θα είχε εντοπιστεί το πλαστό Σήμα Λειτουργίας.
Αυτό το περιστατικό, από ό,τι ακούσαμε, προβλημάτισε τη Διοίκηση του Οργανισμού, που μάλλον προσανατολίζεται προς μία πιο εμπεριστατωμένη έρευνα σχετικά με παρόμοιες περιπτώσεις, δηλαδή με το κατά πόσο καταλύματα που έχουν σφραγιστεί ή δεν έχουν ή έχουν απωλέσει για κάποιο λόγο το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, "κυκλοφορούν" σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικών κρατήσεων.

Θυμίζουμε ότι βάσει Νόμου, πλέον, τουριστικά γραφεία ή sites ηλεκτρονικών κρατήσεων που συνεργάζονται με καταλύματα τα οποία δεν διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, αντιμετωπίζουν και αυτά, κυρώσεις.
Έχουμε την υποψία, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, κάποιοι θα ψάχνουν και κάποιοι άλλοι θα... ψάχνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου