Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Τουριστική κίνηση: Από έναν δύσκολο Μάιο σε... "μαύρο" φθινόπωρο

Απογοητευτικός έως... απελπιστικός αποδείχθηκε ο Μάιος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ως προς την τουριστική κίνηση αλλά και την εξέλιξη των κρατήσεων.

Μείωση σε μονοψήφια και σε διψήφια ποσοστά ήταν η εικόνα σχεδόν σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, πλην Ρόδου και Κεφαλλονιάς, όπου οι αφίξεις ήταν αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι.
Ούτε και σε αυτές τις περιοχές, ωστόσο, επικρατεί ιδιαίτερη αισιοδοξία για τη συνέχεια και αυτό όχι τόσο για την εξέλιξη των αφίξεων, όσο για την εξέλιξη των εσόδων, καθώς οι περισσότεροι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για μεγάλη υποχώρηση. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που από τώρα μιλούν για «μαύρο» Σεπτέμβριο και γενικά επιχειρηματική «βαρυχειμωνιά» από το... φθινόπωρο.
Οι όποιες ελπίδες να κρατηθεί η τουριστική αγορά σε κάποιο επίπεδο δραστηριότητας που θα αποτρέψει την επιβεβαίωση των χειρότερων εκτιμήσεων και σεναρίων για τη φετινή περίοδο, στρέφονται πλέον σε μια καλή εξέλιξη της αγοράς των κρατήσεων τελευταίας στιγμής.
Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μια «κινητικότητα» στις κρατήσεις αυτού του είδους, κάνεις όμως δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή πως θα εξελιχθεί και το κυριότερο, αν θα διατηρηθεί αυτή η τάση.
Share |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου