Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

"Κρήτη καλεί... Ρόδο": η αρχή μίας πολλά υποσχόμενης συνεργασίας

Εξαιρετική η πρωτοβουλία των Ξενοδόχων Κρήτης και Ρόδου να βρεθούν από κοντά και να συζητήσουν επί μακρόν και εις βάθος κοινά θέματα και προβλήματα. Η κίνηση των Ξενοδοχειακών Ενώσεων της Κρήτης να

επισκεφθούν τη Ρόδο για λίγες μέρες και να ανταλλάξουν απόψεις και πρακτικές, μόνον θετικά μπορεί να σχολιαστεί, από τη στιγμή, μάλιστα, που προέκυψαν και ιδιαίτερα χρήσιμα και σημαντικά συμπεράσματα.
Η αντιπροσωπεία των ξενοδόχων της Κρήτης, συμμετείχε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, που έγινε προς τιμήν της, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ) καθώς οι Ενώσεις της Κρήτης επιδιώκουν έντονα την ίδρυση παρόμοιου οργανισμού για την προώθηση του Τουρισμού της Κρήτης.  
Επίσης συζητήθηκαν πλήθος άλλων κοινών ζητημάτων που απασχολούν την τουριστική αγορά των δύο περιοχών, όπως τα ελλείμματα υποδομών και οργάνωσης από πλευράς κεντρικής πολιτείας, η οικονομική κρίση, η εποχικότητα του τουρισμού στα δυο νησιά καθώς και στρατηγικές κινήσεις για τη βελτίωση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος (προσέλκυση αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, άρση cabotage κλπ.).
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι από την στενή συνεργασία, μόνο οφέλη μπορούν να προκύψουν και για τους δύο προορισμούς, και ότι παρόμοιες συναντήσεις θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον και μάλιστα με συχνότερο ρυθμό.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Κρητικής αντιπροσωπείας πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσων.
Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε η ενεργός συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ρόδου για την ανάπτυξη του Τουρισμού της περιφέρειας Δωδεκανήσων (ανάπτυξη ΠΡΟΤΟΥΡ κλπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου